I flere år har hundeejere i Helsingør kunne tage deres firbenede venner med på stranden nord for Kronborg og byens havn.
Men for at hundene kan løbe uden at være i snor, har man sat et trådhegn op i sandet.
Det er bare forbudt, lyder det nu fra Kystdirektoratet, som har bedt helsingoranerne om at fjerne det før 23. juni.
- Det er jo fuldstændig vanvittigt det her. Det er jo ikke et stort plankeværk, vi har lavet. Og indhegningen er jo lavet, så de andre badegæster kan føle sig trygge og undgå en våd hund i deres leverpostejsmad, siger hundeejeren Karina Willumsen til TV 2 Lorry.
Lufter hunden i protest
Karina Willumsen har startet en underskriftindsamling, der blandt andet er delt i Facebookgruppen 'Hundevenner i Helsingør', der har over 700 medlemmer.
Her tilkendegiver flere hundeejere, at de vil deltage i en fredelig hundelufter-protest på stranden lørdag for at vise, at de hører til i området.
- Hvis vi skal fjerne hegnet, skal hundene være i snor. Og så er det altså svært at socialisere dem. Du kan jo også godt lide en dukkert på en varm sommerdag, og det har hundene også behov for. De er jo legebørn, siger Karina Willumsen til TV 2 Lorry.
Et trækplaster i området
Man håber på, at Kystdirektoratet vil ændre mening.
Næstbedst håber man på, at man vil give en kompensation, så man kan nå at indsende en ny ansøgning om at lave en indhegnet hundestrand et andet sted i kommunen, som har masser af kyststrækning.
- Den her hundestrand har været god for byen. Folk er kommet langvejs fra for at bakke op om tiltaget. Det er for hundenes skyld, men det er også et super sted for Helsingørs tilflyttere, der møder andre mennesker hernede. Det er et socialt sted, forklarer Karina Willumsen.
Intet tyder på forsoning
Hos Kystdirektoratet er man dog ikke umiddelbart til at stikke i.
Til Frederiksborg Amts Avis udtaler man, at man næsten aldrig giver tilladelse til at sætte hegn op på strande.
- Det kræver nogle helt særlige tilfælde at få lov til at sætte hegn op, og det har vi ikke vurderet, at der er tale om her. Vi har vægtet hensynet til landskabet og den frie adgang på stranden i vores vurdering, siger sagsbehandler Karin Ravn-Jonsen til avisen.
Hun foreslår, at man i stedet laver en ring med strandsten, som kan markere hundeområdet.