Kommunerne skal forberede sig på krig, mener byrådspolitikere

De danske kommuner skal tage ved lære af vores svenske naboer, der opbygger storstilede kriseberedskaber i tilfælde af optrappende aggressioner fra Rusland, mener Helsingør-politikere.

Hvis Rusland optrapper konfliktniveauet og aggressioner mod Danmark, står landets kommuner meget dårligt forberedt i frontlinjen som lette mål.

Det mener en trio af konservative byrådspolitikere fra Helsingør Kommune, der i et debatindlæg i Berlingske efterlyser en igangsættelse af planer for, hvordan kommunerne skal agere i tilfælde af krig – inden det er for sent.

Indlægget, der er forfattet af borgmester Benedikte Kiær (K), Jens Bertram (K) samt Gert Dyekjær (K), peger på Sverige som et foregangseksempel.

Her er kommunerne allerede i gang med at opbygge et kommunalt kriseberedskab.

- I vores naboby, Helsingborg, har kommunen taget den stigende trussel fra Rusland meget alvorligt og har lagt en detaljeret plan for beredskabet og brugt flere år og 60 millioner svenske kroner på at opbygge det.

- Når vi taler med dem, undrer de sig over, at de danske kommuner ikke er oppe i samme gear, siger Gert Dyekjær til TV 2 Kosmopol.