Vanvidsbilister hærger nordsjællandsk landsby

I årevis har vanvidsbilister skabt utryghed i den lille stationsby Græsted. Torsdag aften kulminerede det, da to biler kolliderede. Nu vil beboere løse problemet.

- Det er liv, de leger med. 

Sådan beskriver Lars Bregnbak de bilister, der hærger Græsted. Torsdag aften var han nemlig vidne til en ulykke, hvor to biler kolliderede. 

Det fik ham efterfølgende til at lave et opråb på Facebook. Han mener nemlig, at det er gået alt for langt i den lille stationsby.

- Jeg var så chokeret over hændelsen, at jeg var nødt til at dele den. Især fordi vedkommende stak af fra ulykken. Det synes jeg er fuldstændig uacceptabelt og respektløst, siger Lars Bregnbak.

Høj fart 

Bag rattet i den påkørte bil sad Cecilia Bang, der var på vej hjem. Hun så den første bil komme kørende bag hende. Bilen havde en fart på langt over de 60 km/t, der er tilladt på strækningen. 

Chaufføren af bilen var ved at overhale Cecilia Bang, da Lars Bregnbak kom kørende i den modsatte vejbane. Og for at de to biler ikke skulle kollidere, trådte Cecilia Bang bremsen i bund.

Men hvad, Cecilia Bang ikke kunne se, var, at endnu en bilist med høj fart kom bag hende. Og han kunne ikke nå at bremse. Derfor kørte han direkte ind i Cecilia Bang.

I stedet for at stige ud og sikre sig, at hun var okay, trådte han speederen i bund og kørte væk fra stedet. 

quote Jeg har en angst inde i mig, som jeg aldrig har prøvet før.

Cecilia Bang, trafikoffer

Hjernerystelse og piskesmæld

Påkørslen sendte Cecilia Bang en tur på hospitalet. Her fik hun konstateret piskesmæld og hjernerystelse. Da TV 2 Lorry søndag møder hende, er hun stadig stærkt påvirket af situationen. 

- Jeg har en angst inde i mig, som jeg aldrig har prøvet før, siger Cecilia Bang og fortsætter:

- I går skulle jeg prøve at køre bil. Jeg sad og rystede hele vejen, og jeg kiggede mig hele tiden over skulderen. Det er irriterende, at få sat den skræk i livet. 

Hun har efterfølgende meldt ulykken til politiet. 

Ikke endestående

Cecilia Bangs historie er dog langt fra enestående. I Lars Bregnbaks Facebook-opslag har en lang række borgere delt lignende historier. 

Blandt andet skriver en borger:
"Min datter er hunderæd for at gå tur med hunden om aftenen, når de der vanvittige unge bilister kører rundt... er desværre bange for at et liv skal mistes, før der sker noget..." 

Mens en anden skriver: 
"Vi er mange der har været forfærdet over det pågældende helvedeskørsel i månedsvis... Deres adfærd er totalt uacceptabel."

quote Det her problem er jo ikke nyt. Jeg synes, man skal give dem et sted, hvor de kan få lov til at ræse. Så er det i værste tilfælde dem selv, det går ud over - og ikke andre uskyldige mennesker. 

 Lars Bregnbak, vidne 

Gør noget! 

Både Cecilia Bang og Lars Bregnbak er enige om, at der skal gøres noget ved problemet - inden det ender helt galt. 

Og Lars Bregnbak, der var vidne til torsdagens ulykke, har to konkrete forslag til, hvad der muligvis kan hjælpe på problemet.

- For det første skal vi have noget nærpoliti, som kan gå i dialog med de her mennesker, siger han og fortsætter:

- Det her problem er jo ikke nyt. Jeg synes, man skal give dem et sted, hvor de kan få lov til at ræse. Jeg siger ikke, det løser problemet, der er nok nogle, der stadig vil køre ræs på gaderne. Men så har de muligheden. Og så er det i værste tilfælde dem selv, det går ud over - og ikke andre uskyldige mennesker. 

TV 2 Lorry har i dag forsøgt at få en kommentar fra Nordsjælland Politi og borgmester i Gribskov kommune Anders Gerner Frost - det har desværre ikke været muligt.