Kommune beder om hjælp til 25 nye vejnavne

Et nyt boligområde i Gribskov har brug for 25-30 nye vejnavne, og derfor alle mulighed for at komme med bud.

Det er ikke altid lige let at finde det helt rigtige navn.  

Og lige præcis det problem, står de med i Gribskov Kommune.

Derfor beder kommunen nu borgene om hjælp til at finde vejnavne til mellem 25 og 30 nye veje i et nyt boligområde nord for Helsinge, der kommer til at hedde Troldebakkerne. 

Gribskov Kommune er allerede kommet med forslag, som er inspireret af de arkæologiske fund, som Museum Nordsjælland har gjort sig i området. Et af forslagene er navnet Teglovnsvej.

Kjartan Langsted, der er museumsinspektør for Nordsjællands museum, bakker op om nogle af de forslag, som kommunen er kommet med. 

- Lige netop i det område har vi fundet en teglovn, så der kunne det jo være oplagt med Teglovnsvej. Vi har også fundet en meget flot ælteplads - selvom det ville måske være lidt mærkeligt med 'æltepladsvej', siger Kjartan Langsted til TV 2 Lorry. 

Kan historien hjælpe?

Ifølge Pernille Sonne, som er leder i Gribskov Arkiv, er Helsinge kendetegnet ved at være fanget mellem at være lidt for lille til at være købstad og lidt for stor til at være landsby.

- Helsinge er startet som landsby, og da station så kom, voksede den, og så er der løbende kommet mere industri og handel. Helsinge havde også hovedkvarter for den omkringliggende politikreds, hvilket trak folk til, fortæller hun.

- Helsinge havde flere butikker og lidt mere industri end mange små byer i samme område. Men den gang da det gjaldt om at være en købstad, var den det ikke helt, siger Pernille Sonne, som ikke selv har bud på nogle gode vejnavne.

Har man forslag til vejnavne kan man sende sine forslag til brosw@gribskov.dk. Det skal ske senest den 18. oktober klokken 12.

Navnene for vejene vil blive valgt på et udvalgsmøde for Udvikling, By og Land i november. Navnene og ”døberne” vil umiddelbart blive offentliggjort på Gribskovs Facebookside.