Telefonen var tavs, da Kim søgte folk i jobcenteret - så tog han selv affære

Kim Nielsen undrer sig over den manglende respons, da han kontaktede jobcenteret om ledige stillinger i sin brolæggervirksomhed i Tune.

Kim Nielsen ejer virksomheden Brolægger Jyden, der holder til i Tune ved Roskilde. Da sommeren begyndte, så det lyst ud. Ordrebogen var ved at være fyldt, og forude ventede en sommer med masser af brolægning og diverse former for havearbejde. Derfor havde Kim Nielsen brug for flere ansatte, og han kontaktede Jobcenter Greve og fortalte dem, at han manglede folk.

Og så skete der - ingenting.

- Jeg havde ingen til samtale, og der var ingen, der ringede, fortæller Kim Nielsen.

Efter to måneder mistede han tålmodigheden. Han lagde et opslag ud på sin Facebook-profil, hvor han skrev om de manglende reaktioner - og at han manglede brolæggere, flisefolk og håndmænd.

Og så skete der - en masse.

- Det er helt vildt. Mit opslag er blevet delt 2.000 gange. Og man må sige, at det har givet pote. Jeg fik 112 ansøgninger, og nu har jeg også fået ansat nogle af dem. Det gælder for eksempel en ungarsk tømrer, der er uddannet her i Danmark og en gartnerlærling, der blev sendt hjem på grund af corona, fortæller Kim Nielsen.

Opslaget endte med yderligere et par ansættelser.

- Jeg har spøgt lidt med, at nu starter jeg et jobcenter, lyder det fra Kim Nielsen.

En af de ansøgere, Kim Nielsen fik, kom fra Solrød. For her havde en medarbejder fra jobcenteret der set Kim Nielsens Facebook-opslag og henviste en ledig til ham.

Det endte med en ansættelse.

Jobcenter: Ingen kandidater

Men Greve Jobcenter understreger over for TV 2 Lorry, at de manglende henvendelser fra dem ikke er et udtryk for, at de ikke har gjort noget ved sagen.

- Vi har haft kontakt med virksomheden flere gange den sidste måned og været i dialog med ham. Vi har i den forbindelse oplyst, at det er svært at finde kandidater, og at vi ikke har ledige kandidater inden for området, siger jobcenterchef Mette Munk Sauvr.

Hun siger videre, at jobcentret har mulighed for at søge blandt de ledige der er i (Greve) kommune, men også blandt  ledige i andre kommuner –- men at det ikke nødvendigvis giver noget - for den ene dag, kan der være en egnet kandidat - den næste dag er der ikke.

Brug fagforeningen

I fagforeningen 3F påpeger forbundssekretær Søren Heisel, at der generelt er et glimrende samarbejde med jobcentrene.

- Brolæggervirksomheden har gjort det rigtige og kontaktet jobcenteret. Men jeg vil da gerne understrege, at hvis man som arbejdsgiver mangler folk, så er det en god idé også at kontakte os som fagforening. For vi formidler gerne kontakt. Det er jo sådan, at man forsikrer sig mod arbejdsløshed - ikke mod arbejde - så vi er klar til at sende folk ud og har allerede formidlet mange tusinde jobs, siger han.

Tilbage i brolæggervirksomheden i Tune sidder Kim Nielsen og funderer. Og siger så:

- Jeg kan jo ikke lade være med at tænke - at enten er det lønnen, der er for lav - eller også er dagpengesatsen for høj. Og det er nok det sidste, for jeg synes, at det er pænt, når vi har en startløn på 130 kroner i timen for ufaglærte.