Plejehjemsansat i Greve smittet med coronavirus

Alle beboere og medarbejdere på plejehjemmet er blevet testet, oplyser kommunen, som dog fortsat afventer svar på prøverne.

En medarbejder på plejehjemmet Strandcentret i Greve er testet positiv for Covid-19.

Det oplyser Greve Kommune i en pressemeddelelse.

Medarbejderen modtog svaret onsdag aften, hvorefter afdelingen blev lukket for besøg.

quote Vi tager situationen meget alvorligt og vil gøre alt, der er i vores magt, for at få inddæmmet smitten

Martin Nordentoft Rasmussen, chef for Center for Sundhed & Pleje i Greve Kommune

En del medarbejdere har forinden oplevet lette symptomer og er derfor blevet sendt hjem fra arbejde.

- Vi tager situationen meget alvorligt og vil gøre alt, der er i vores magt, for at få inddæmmet smitten, siger Martin Nordentoft Rasmussen, der er chef for Center for Sundhed & Pleje i Greve Kommune, i pressemeddelelsen.

Medarbejdere og beboere testet

Torsdag blev de 17 beboere og alle medarbejdere, som har været på arbejde i denne uge, testet.

TV 2 Lorry har lørdag været i kontakt med Greve Kommunes presseafdeling, som oplyser, at der i går fredag endnu ikke var kommet svar på prøverne.

De pårørende til plejehjemsbeboerne er blevet orienteret, og besøg på afdelingen er ikke mulig, før det er afklaret, hvorvidt smitten har bredt sig, oplyser Greve Kommune, der er i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed og følger deres vejledning.

Blandt andet bruger medarbejdere på den berørte af plejehjemsafdeling ekstra værnemidler og holder ekstra afstand, ligesom de omklæder særskilt og undgår kontakt med resten af plejecentret.

Første gang coronavirus rammer plejehjem i Greve

Det er ifølge Greve Kommune første gang siden coronapandemiens start, at en person fra kommunens plejecentre er testet positiv for coronavirus.

Den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut viser, at der indtil nu blevet 134 tilfælde med coronavirus blandt Greve Kommunes cirka 50.000 indbyggere.

Ud af landets i alt 98 kommuner ligger Greve Kommune dermed på en 36. plads, når man måler på antallet af smittede per 100.000 indbyggere.