Greves skoleelever får bedre toiletter for 4,5 millioner kroner

Det har i høj grad været tiltrængt, lyder det fra borgmesteren.

Når eleverne på Greves skoler skal forrette deres nødtørft, er toiletterne ofte meget ulækre at benytte.

Men det bliver der nu lavet om på.

Tidligere på året afsatte kommunen en pulje på 4,5 millioner kroner til at renovere slidte toiletter på flere af byens skoler, og nu er de første resultater klar.

quote Det bliver mere behageligt for eleverne at gå på toilettet. Det har i høj grad været tiltrængt

Pernille Beckmann (V), borgmester i Greve Kommune

På Tune Skole Højen og Strandskolen har toiletterne således allerede fået en kærlig hånd, mens håndværkerne fortsat er i gang med at renovere toiletterne på Arenaskolen og Damagerskolen, skriver Greve Kommune i en pressemeddelelse.

Senere på året kan eleverne i udskolingen på Holmeagerskolen også se frem til forbedrede toiletforhold, og i 2021 vil endnu flere skoletoiletter blive renoveret.

- Alle toiletter får nye overfladematerialer og mere plads, så de bliver nemme at rengøre, og så det bliver mere behageligt for eleverne at gå på toilettet. Det har i høj grad været tiltrængt, og derfor er jeg glad for, at arbejdet nu er godt i gang, siger borgmester i Greve Kommune, Pernille Beckmann (V), i pressemeddelelsen.

Toiletterne bliver renoveret i prioriteret rækkefølge alt efter, hvilke toiletter der trænger mest.

Den seneste tid har håndværkere været i gang at renovere toiletter på skolerne i Greve.
Den seneste tid har håndværkere været i gang at renovere toiletter på skolerne i Greve.
Foto: Greve Kommune

Et af mange igangværende projekter

Renoveringen af toiletter er blot et af mange igangværende projekter, der alle har til formål at give skolerne et løft.

For eksempel bliver indeklimaforholdene på Hedelyskolen lige nu forbedret, ligesom Krogårdsskolen får udskiftet tag, ventilation og vinduer i den ene bygningsfløj. Dertil er arbejdet med udskiftning af vinduer på Karlslunde Skole også i fuld gang.

Finansieringen kommer fra opsparede anlægsmidler fra 2019 samt nye anlægsinvesteringer, der blev vedtaget af byrådet, efter regeringen fjernede anlægsloftet for 2020.

I en undersøgelse fra 2017 foretaget blandt knap 20.000 skolebørn fordelt på 330 skoler i Danmark svarede hvert fjerde barn, at ulækre toiletter for det til at holde sig, indtil det kommer hjem.

Resultaterne fra undersøgelsen viste, at det især er gamle toiletter og mange elever om hvert toilet, der volder problemer med hygiejnen.