Populært vikingespil aflyst for første gang siden 1952

Hver sommer bliver der afholdt en teaterforestilling, hvor vikinger kommer til live igen, men ikke i år på grund af coronavirus.

Hver sommer er det muligt at blive draget ind i en intens eventyrverden, hvor gamle vikinger bliver vakt til live. Det er en verden fyldt med sværdgnister, galoperende heste, duften af traditionelt nordisk mad og 500 vikinger, der bringer liv og drama.

Det sker i Frederikssund, hvor byens smukke friluftsscene danner ramme omkring en teaterforestilling. Forestillingen skal genskabe vikingetidens farver, menneskerne og det drama, der var dengang.

Forestillingen er aflyst i år på grund af Covid-19, og det er første gang siden 1952, at en hel vikingsæson er blevet aflyst.

Vikingespillet skulle være opført fra 19. juni til 12. juli, hvor stykket Skjoldunge skulle være opført af amatørskuespillere.

Det betyder, at de 250 deltagere, der normalt er med, ikke kan trække i vikingdragter og kæmpe med sværd og skjold.

- Naturligvis er vi dybt påvirket af denne situation både for vores publikum, for os selv og ikke mindst for hele Danmark. Men det er vigtigt at være solidariske, og vi følger naturligvis myndighedernes anvisninger, også selvom det skærer i hjertet, fortæller Camilla Dupont, der er formand for foreningen bag Frederikssund Vikingespillet.

Nogle turbulente måneder hos vikingerne

Tilbage i sidste måned gik der ild i Gimle, som var samlingsstedet og lagerhallen hos foreningen.

Det er ikke mere end tre uger siden, at de sidste gløder blev slukket i branden. Vikingerne var så småt begyndt at finde på nye måder, hvorpå de kunne fortsætte med deres forberedelser til sommerens store begivenhed – nemlig vikingespillet.

Mange af prøverne til vikingespillet foregik online, og de mange syersker knoklede ekstra hårdt for at få folks kostumer klar til forestillingen.

I takt med statsminister Mette Frederiksen (S) holdt pressemøde i mandags, så blev det sidste håb knust for at holde forestillingen til sommer.

Foreningen har valgt, at de i 2022 vil spille Skjoldunge i stedet for, og det betyder, at mange af forberedelserne alligevel kan bruges igen.

Til næste år har vikingspillet jubilæumsår, og det vil deltagerne gøre til noget helt specielt

Camilla Dupont oplyser, at de glæder sig til at komme tilbage til Kalvøen og deres publikum, så snart det er forsvarligt.