Oplev Frederikssund: Vikingeboplads, rigt fugleliv og en hemmelig have

Få stillet din kulturhistoriske lyst og hang til flot natur i Frederikssund. Her følger en række anbefalinger til, hvad du kan opleve i den herlige fjordby.

Et hav af gode sommeroplevelser venter i skønne Frederikssund. Her kan du både opleve kultur og natur.

TV 2 Lorrys sommertogt med Nationalmuseets sejlskib, Bonavista, er nu ankommet til Frederikssund. Fjordbyen byder på en masse, så her får du en række anbefalinger til, hvad du kan opleve i området omkring havnen.

Havneoplevelser i Frederikssund

Hvad har en vikingeboplads, frokost i det grønne og udsigten til et rigt fugleliv tilfælles? Det er alle oplevelser, der er til at finde nær Frederikssunds havne, som er placeret diskret langs byens kystlinje.

TV 2 Lorrys sommertogt med Bonavista

Nationalmuseet og TV 2 Lorry vil i løbet af sommeren tage dig med rundt til 18 af Lorrylands havne og ankerpladser med det gamle fragtskib, Bonavista.

Bonavista er en prægtig tomastet skonnert, der blev bygget tilbage i 1914 til fragtsejllads. Oprindeligt blev det knap 40 meter lange skib brugt til at transportere klipfisk over Atlanterhavet.

Det gamle fragtskib har også været charter- og oplevelsesskib i mange år, men i de seneste 20 år har det ligget i Marstal, hvor det er blevet renoveret fra ende til anden.

I området ved havnene kan du blandt andet opleve Frederikssund Vikingeboplads, hvor du kan se fem grubehuse, der alle er bygget på baggrund af arkæologiske udgravninger.

Du har også mulighed for at nyde tilværelsen og en god frokost i det herlige naturområde, Kalvø, og har du en ornitolog gemt i maven, er fuglelivet ved Frederikssund også noget særligt.

Færgegårdens hemmelige have

Hvis du har hang til at få stillet din kulturhistoriske lyst, er Færgegårdens oldtidssti muligvis noget for dig! Stien, der ligger hemmeligt gemt bag ved Frederikssund Museum, Færgegården, tager dig med på en rejse gennem forskellige tidsaldre, hvor du ved hjælp af dine sanser kan fornemme, hvordan tiderne er skiftet.

På spadsereturen ad stien, hvor både underlaget og beplantningen forandrer sig, kan du opleve en stendysse.

Når sulten trænger sig på, kan du efter en veloverstået gåtur ad oldtidsstien indtage din frokost i Færgegårdens hemmelige have. Blandt træer, buske og blomster, kan du folde dit medbragte tæppe ud til en hyggelig picnic.

Herregårdsmuseet Selsø Slot

Få en fornemmelse af livet på en herregård i 1700- og 1800-tallet på Herregårdsmuseet Selsø Slot. På barrokherregården hævder nogen, at man kan møde et spøgelse.

Det koster 60 kroner i entré for voksne. Børn mellem 6 og 17 år slipper med 25 kroner.

Oplev prægtige barokke bemalinger på Herregårdsmuseet Selsø Slot.
Oplev prægtige barokke bemalinger på Herregårdsmuseet Selsø Slot.
Foto: - TV 2 Lorry

Svanholm Gods

Danmarks største kollektiv finder du på Svanholm Gods. Kollektivet består af godt og vel 150 voksne og børn. På godset har beboerne fokus på økologi og grønne virksomheder – og du er mere end velkommen til at kigge forbi.

Svanholm Gods sælger ud af egne produkter i deres såkaldte cafébutik og grøntbutik.
Svanholm Gods sælger ud af egne produkter i deres såkaldte cafébutik og grøntbutik.
Foto: - TV 2 Lorry

Skuldelev Dukkemuseum

Hvilket legetøj legede dine oldeforældre med, da de var børn? Det kan du få svar på, hvis du tager et smut forbi Skuldelev Dukkemuseum. Her finder du alt fra påklædningsdukker og dukkehuse til tinsoldater og modeltog.

Museet tager 40 kroner i entré for voksne og 20 kroner for børn mellem 2 og 10 år.

Du kan nyde din egen medbragte mad i museets hyggelige have.
Du kan nyde din egen medbragte mad i museets hyggelige have.
Foto: - TV 2 Lorry