Modige, modne modeller: 12 kvinder smider tøjet i kampen mod kræft

- Nu bliver jeg helt rørt.

Carole Bergh tørrer en tåre af kinden, mens hun betragter resultatet af mange måneders planlægning og nerver: En flot 2021-kalender med tolv billeder af modige og letpåklædte modne kvinder.

- Jeg tror, det er på grund af alle de forskellige mennesker, der har været en del af projektet. Det er helt fantasisk. Jeg har brugt meget tid på at forestille mig den kalender, og nu er den her, siger Carole Bergh.

Kalenderen er ankommet i 1000 eksemplarer, der nu skal pakkes ind og sættes til salg. Indtægterne går til årets Knæk Cancer-indsamling, og det afspejles også i valget af modeller.

- Det er kvinder, der er over 50 år, for jeg synes, vi bliver glemt, når vi passerer 50. Vi bliver kasseret, siger Carole Bergh.

- Og så var det et krav, at man enten selv har haft kræft, eller at man har mistet et nært familiemedlem til sygdommen.

Kan købes over hele landet

200 kalendere er allerede solgt i forsalg. Derudover får hver af kvinderne 50 kalendere med hjem, som de kan sælge til det nære netværk.

Og så er det lykkedes gruppen at lave forskellige samarbejder med butikker, hvorfra kalenderne vil blive solgt.

- Der er nogen, der skal stå i en butik i Frederiksværk og sælge. Og så er der en, der bor i Jylland, som kommer til at sælge fra sin klinik derovre. Og så er der en butik i Lyngby, en butik på Frederiksberg og SuperBrugsen her i Jægerspris, hvor to af kvinderne kommer til at stå og sælge kalendere, forklarer Carole Bergh.

- De koster 175 kroner stykket, så hvis vi sælger dem alle sammen, bliver det 175.000 kroner til Knæk Cancer. Det ville simpelthen være fantastisk, tilføjer hun.

De 1000 kalendere pakkes pænt ind, før de bliver sendt i handel. Indtægterne går til årets Knæk Cancer-indsamling.
De 1000 kalendere pakkes pænt ind, før de bliver sendt i handel. Indtægterne går til årets Knæk Cancer-indsamling.
Foto: Malte Jørstad/TV 2 Lorry

Her kan du købe kalenderen

Hvis du har lyst til at støtte de 12 kvinders projekt - og bidrage til årets Knæk Cancer-indsamling - er her en liste over steder, hvor kalenderen bliver solgt:

 

2/10: Superbrugsen, Jægerspris, Unik i Frederiksværk og Sillebroen, Frederikssund

3/10: Gågaden i Frederikssund foran Carlo Christiansen og Unik i Frederiksværk

9/10: Pop up-shop hos fotograf Christina Rex, Ølstykke

 

Du kan også følge med på facebooksiden Calendar Girls Denmark, hvor kvinderne løbende opdaterer listen over steder, hvorfra kalenderen kan købes.

Takket være Helen Mirren

Udover 11 andre modige, modne modeller har Carole Bergh selv ladet sig fotografere til kalenderen. Og så har hun lavet aftaler med fotograf, stylister og indhentet tilbud fra trykkerier.

Carole Bergh har også selv stået model til den nye kalender.
Carole Bergh har også selv stået model til den nye kalender.
Foto: Christina Rex

Og tænk sig, at det hele startede med Helen Mirren.

- Jeg sad med min mand og så DR2 en aften, og så sendte de filmen "Calendar Girls". Jeg elsker Helen Mirren, og filmen inspirerede mig virkelig, fortæller Carole Bergh.

- I filmen laver de også en kalender for at samle penge ind til en veninde, der har mistet sin mand. Vi kommer nok ikke til at samle lige så meget ind, som de gjorde, men jeg håber, at vi kan inspirere andre til at kaste sig ud i sjove, spændende projekter, tilføjer hun.

Du kan se årets Knæk Cancer-indsamling på TV 2 den 24. oktober, og i mellemtiden kan du se en video med Carole Bergh i toppen af artiklen.