Isbjørne overrasket med ni tons is og en god hestebøf

En af isbjørneungerne i København Zoo fik onsdag en glædelig overraskelse, da den fik lov til at boltre sig i frisk is.

Ni tons is og en stor saftig bøf. Det er opskriften, hvis du skal glæde en isbjørn.

Og det var lige præcis det, der stod på onsdagens menu for den kun halvanden år gamle isbjørneunge Imaq fra Københavns Zoo.

Sammen med sin mor blev Imaq lukket ud til en kæmpe bunke frisk is, som den gladeligt har brugt det meste af onsdagen på at trampe, glide og rulle rundt i.

Og når der samtidig bliver serveret en kæmpe hestebøf, så er der ikke noget at sige til, at isbjørnene har haft en rigtig god dag.

- Det var ikke noget de vidste, da de stod op om morgenen, og ikke noget de forventer sker for dem, så det er, hvad vi i Zoo-sprog kalder for en berigelse, fortæller Jacob Munkholm Hoeck, der er kommunikationschef i København Zoo.

Bruges til at vaske pelsen

Uanset om isbjørnene får is om vinteren eller sommeren, så fungerer det altid som noget nyt og spændende.

Som man kan se i videoklippet, så ruller bjørnene sig godt og grundigt ind i isen, og det er ikke kun for at få en nedkølende effekt, forklarer Jacob Munkholm Hoeck.

- Om sommeren synes de selvfølgelig, det er rart at mosle sig rundt i det, når det er rigtig varmt, men de bruger det lige så meget til at vaske deres pels.

- De elsker det, og som man kan se på videobillederne, så bruger ungen sine forpoter til at knuse isblokken, og det er meget typisk isbjørneadfærd. Det samme gør de, når vi en gang imellem lægger blå plastikdunke ind til dem, dem er de også meget begejstrede for, siger Jacob Munkholm Hoeck.

Anlæg duftede af børn

København Zoo får ofte isen leveret fra fiskehuse, hvor isen så også har en ekstra god duft. Men det var ikke tilfældet onsdag, og derfor har duften været mere eller mindre neutral.

Til gengæld fik børnene fra Zoocamp (sommerferielejr for børn, hvor man i en uge arbejder som dyrepasser, red.) lov at hjælpe til med at sprede isen ud, så der har ifølge Jacob Munkholm Hoeck alligevel været masser af spændende og fremmede lugte for isbjørnene, der tydeligt kan lugte, at der har været andre i deres anlæg end de faste dyrepassere.

Den anden isbjørneunge i København Zoo, der er lige knap et halvt år gammel, var ikke med til at opleve dagens fornøjelser, Jacob Munkholm Hoeck  forsikrer, at den nok skal få is en anden dag.