Boe har plantet 120 planter på en altan på to kvadratmeter

Boe og Lene Sallingboe har været gift i ti år. Da de lærte hinanden at kende, arbejdede de begge i modebranchen.

Indtil den dag, hvor Lene forærede Boe et Korea-grantræ til deres altan. Og han drak et køligt glas hvidvin i dets skygge.

- Dér slog det mig. Verden har ikke behov for flere produkter. Verden har behov for kærlighed og store træer, fortæller Boe Sallingboe.

- På den måde endte træet med at ændre mit liv.

Fra den dag af blev Lene og Boe nemlig - udover at være ægtefolk - altanalfer.

En gartnerduo, der forvandler byens altaner til alt fra skovbryn til strande. Alt efter, hvad folks vildeste drømme tilsiger.

Og de har en klar mission. Nemlig at gøre byen mere grøn, så vi bliver gladere.

Netop det har Boe Sallingboe skrevet en bog om: 'Naturen forkæler din hjerne'.

I den gennemgår han både filosofien og forskningen bag naturens effekt på mennesket; planter reducerer både stress og kredsløbssygdomme. Og så booster de vores oplevelse af at være lykkelige, skriver han i bogen.

- For at emnet ikke skal blive for ulideligt at komme igennem, har jeg oversat og sammenfattet hyldemeter af bøger, links og videnskabelige artikler, som jeg har drøvtygget, for at kunne supplere mine egne erfaringer fra det urbane landskab med den viden, som forskere rundtomkring i verden har publiceret, skriver han videre.

Altan Alferne

Altan Alferne er etableret i 2010 og har fokus på at skabe trivsel i folks nærmiljø med planter. 

 

De er et urbant gartnerfirma, der indretter, planter og vedligeholder alt det grønne på byens altaner og terrasser, så du får glæde af den året rundt.

 

Derudover har Boe Sallingboe skrevet og udgivet to bøger. Den første 'Naturen ind i byen', hvor han helt fra bunden viser, hvordan man skaber et stykke natur på selv den mindste altan, og hvordan den store tagterrasse bliver en frodig drøm.

 

Og den anden 'Naturen forkæler din hjerne', hvor han gennemgår naturens effekt på mennesket.