Louisiana genåbner i morgen – og udvider åbningstiderne

Kunstmuseet i Nordsjælland åbner for gæster allerede i morgen fredag. Billetter skal købes hjemmefra, mens åbningstiderne udvides markant.

Danmarks mest besøgte museum genåbner i morgen, fredag den 22. maj, klokken ni.

Louisiana Museum of Modern Art i Humlebæk tager med folketingspartiernes beslutning om at tillade museerne at åbne med det samme affære og slår dørene op.

Det oplyser museet i en pressemeddelelse.

- Muligheden for at genåbne tidligere betyder, at vi sætter alle sejl for at åbne museet allerede i morgen, og vi glæder os til igen at se gæster i vores udstillingsfløje og udenfor i Skulpturparken og Søhaven. De udvidede åbningstider gælder fra i morgen, udtaler Louisianas direktør Poul Erik Tøjner.

Billetter skal købes hjemmefra

For at undgå kødannelse ved indgangen og for at sikre, at antallet af gæster på museet ikke overskrider det tilladte og i stedet fordeler sig jævn over dagen, indfører Louisiana time-slot billetter, som skal købes online, inden man tropper op ved museet.

Det betyder med andre ord, at gæster skal huske at købe en billet til museet hjemmefra, som angiver et bestemt tidspunkt, hvor man må komme.

Det vil derfor ikke være muligt at købe en billet ved indgangen, oplyser museet.

Museumsdirektør på Louisiana, Poul Erik Tøjner.
Museumsdirektør på Louisiana, Poul Erik Tøjner.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Åbent fra tidlig morgen til sen aften

Samtidig øger Louisiana antallet af ugentlige åbningstimer fra 58 til 93.

Det betyder, at gæster nu kan opleve kunsten fra morgen til nat, idet museet fremover har åbnet mandag til lørdag fra klokken ni om morgenen til klokken 23 om aftenen, mens søndagens åbningstid hedder ni til 18.

Det svarer til en udvidelse i åbningstiden på 60 procent.

I 2018, hvor den seneste opgørelse blev lavet, var Louisiana Danmarks mest besøgte museum og nummer syv på listen om de mest besøgte attraktioner i hele Danmark.

I 2019 slog museet sin egen publikumsrekord, da 757.163 gæster oplevede museets udstillinger.