Alt har ellers åndet fred og idyl på Ringbakken i Ganløse, siden politiet i starten af november sidste år lukkede Satudarahs klubhus på grund af en eskalerende rockerkonflikt.
Jeg frygter for et skyderi . Det kan godt være, at der er ro i bandemiljøet nu, men lur mig, om der ikke ligger noget og ulmer i krogene.
Nu er rockerne så vendt tilbage til huset, og det er ikke noget glædeligt gensyn for de lokale borgere.
- Det påvirker os på mange måder - blandt andet med technomusik til langt ud på natten. Folk tør ikke gå aftentur derude med hunde mere. Der er flere beboere ude i området, der ikke tør have deres børn rendende ude på vejen mere. Så det er utrygt. Det er meget utrygt, siger en Ganløse-borger, som vi har valgt at anonymisere af hensyn til personens sikkerhed.
Satudarah flyttede ind i huset i september 2016. Siden har der ifølge beboerne været flere biljagter i området. Det eskalerede sidste år i november, da en bil blev sat i brand op ad bygningen.
Larm og støj fra motorcykler
Tirsdags var den gal igen, da Nordsjællands Politi måtte rykke ud til klubhuset efter flere anmeldelser om hasarderet kørsel på motorcykler. Politiet bekræfter, at de tirsdag kontrollerede 30 personer og ni køretøjer på adressen.
- De kører jo som vandaler. Det larmer helt hjernedødt. Det er umuligt at føre en samtale på vejen, siger en anonym borger.
- Min retsbevidsthed er så krænket. Jeg vågner om natten, og jeg drømmer om det. Min kone siger til mig, slap nu af og sov. Det er ubehageligt, rigtig ubehageligt, siger en anden.
DET SIGER BANDEPAKKEN OM ROCKERBORGE
- En kommune kan nedlægge forbud mod at en ejendom anvendes som samlingssted for rockere eller bander, hvis det medfører "væsentlig ulempe og utryghed for de omkringboende".
- Domstolene kan idømme en person, der er dømt efter bandebestemmelsen, opholdsforbud i den eller de kommuner, hvor forbrydelsen har fundet sted.
Politikere samarbejder med politiet
Her til morgen mødtes politiet med repræsentanter fra Egedal Kommune for at drøfte rockernes comeback i Ganløse. Borgmester Karsten Søndergaard, Venstre, ser på sagen med stor alvor.
- Jeg synes selvfølgelig, at det er ærgerligt. Vi samarbejder med Nordsjælland Politi og følger situationen nøje. Jeg forstår udemærket, at de er bekymrede, siger borgesteren.
Kommunen håber på igen at kunne smide rockerne på porten ved at lave et samlingsstedsforbud på tre måneder, som også Hvidovre og Rødovre kommuner tidligere på året har benyttet sig af mod lokale Bandidos-klubhuse.
For at sikre tilstrækkelig dokumentation til at udstede et forbud, vil Egedal Kommune fremover hver måned få udtræk af politiets døgnrapporter over hændelser på Ringbakken.
- Hvis vi kunne, så ville jeg gerne sørge for at lukke den. Desværre er høj musik eller larm ikke nok til, at vi kan bruge den lovgivning, der er i dag. Der skal mere til, siger borgmesteren.
Sideløbende fører kommunen også tilsyn med, om bygge- og planloven overholdes på ejendomme, der retmæssigt kun må bruges til erhverv.
Vil have roen tilbage
Borgerne håber, at man snart kan sende rockerne ud af Ganløse igen.
- Vi vil gerne have roen og trygheden tilbage. Der er et dejlig fredeligt ude i det område, siger en anonym borger.
Indtil det sker, frygter beboerne rockerne.
- Jeg frygter for et skyderi . Det kan godt være, at der er ro i bandemiljøet nu, men lur mig, om der ikke ligger noget og ulmer i krogene, siger en anonym borger.