Mads' køretur udviklede sig uhyggeligt - politiet undersøger stenkast

Tirsdag aften fik Nordsjællands Politi op mod fire henvendelser om stenkast mod biler i Ølstykke.

Hvad der skulle have været en ganske almindelig indkøbstur til Bryggertorvet i Ølstykke tirsdag aften, forvandlede sig på et splitsekund til en chokerende oplevelse for Mads Rasmussen. 

Den 43-årige skolelærer kom omkring klokken 18.25 kørende ad Rådhus Allé, da han pludselig fornemmede noget nærme sig fra højre side. 

Momentet efter lød et øredøvende brag, mens bilens forrude nu havde et gevaldigt hul i sig. 

- Det var helt vildt. Jeg går ud fra, at det har været en sten, der nærmest er blevet slynget mod bilen. Jeg blev meget chokeret, siger Mads Rasmussen til TV 2 Lorry.

quote Jeg blev meget chokeret

Mads Rasmussen

Han sad nærmest lammet i bilen et par hundrede meter, før han holdt ind til siden for at kigge på skadens omfang. Mads Rasmussen kone filmede den smadrede bilrude, mens parret sunder sig og prøver at begribe, hvad de netop har været udsat for. 

Artiklen fortsætter efter billedet...

Rådhus Allé tirsdag aften
Rådhus Allé tirsdag aften
Foto: Local Eyes

Flere oplevede det samme

Mads Rasmussen har en anelse om, at stenen blev kastet oppe fra et buskads, der løber langs den ene side af vejen på en mindre jordvold. 

- Vi vender om og lyser med lygterne, men vi tør ikke finde ud af, om det er en sten, der har ramt, for vi ved jo ikke, om der kan komme flere. Det var ret utrygt, siger Mads Rasmussen til TV 2 Lorry. 

Han kontaktede straks politiet for at anmelde sagen, og en patrulje dukkede hurtigt op.

Mads Rasmussen
Mads Rasmussen
Foto: Privat

Samme aften skrev Mads Rasmussen, der er tidligere byrådskandidat for Socialdemokratiet i Egedal Kommune, om sin oplevelse i en gruppe for Egedal-borgere på Facebook.

quote Det var virkelig ubehageligt. Jeg sad oppe i lidt længere tid. Tankerne kørte lidt rundt

Mads Rasmussen

Inden længe kunne han til sin store overraskelse konstatere, at tre til fire andre borgere samme aften var blevet torpederet med sten, da de kom kørende ad Rådhus Allé. 

- Det var så mærkeligt. Her eskalerede det en smule, siger Mads Rasmussen, der havde svært ved at falde til ro tirsdag aften.

- Det var virkelig ubehageligt. Jeg sad oppe i lidt længere tid. Tankerne kørte lidt rundt, siger Mads Rasmussen. 

Artiklen fortsætter efter billedet...

Rådhus Allé tirsdag aften
Rådhus Allé tirsdag aften
Foto: Local Eyes

Politiet undersøger sagen

Tirsdag aften skrev Nordsjællands Politi på Twitter, at man var til stede på Rådhus Allé i Ølstykke. 

“Vi er ved at undersøge en række anmeldelser om stenkast mod passerende biler omkring kl. 18-19 i aften,” lød det. 

Onsdag formiddag bekræfter Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry, at man fik en anmeldelse om stenkast fra en borger 18.40.

Politiet spærrede vejen af og undersøgte også området med en hundepatrulje. Politiet kan dog ikke oplyse, om der blev fundet noget af interesse på stedet. 

Politiet oplyser også, at de har modtaget henvendelser fra flere borgere, der skulle have oplevet at få kastet sten mod sig i samme tidsrum. Det skal nu undersøges, om sagerne har en sammenhæng med stenkastet mod Mads Rasmussens bil.