Skattejagten efter trætrolde er sparket i gang - sådan finder du Bjarke Cirkelsten

Dansk troldefænomen har bredt sig over hele kloden, og nu har Amager fået sin egen af de berømte og kæmpestore trætrolde.

Amager har fået sin egen af de berømte og kæmpestore trætrolde, som kunstneren Thomas Dambo står bag.

Bjarke Cirkelsten hedder trolden, som er nummer to ud af ti nye trætrolde, som er på vej i Danmark, og den kan findes i Kongelunden.

Mere præcist kan placeringen umiddelbart ikke beskrives.

Thomas Dambo skaber nemlig samtidig med troldene et interaktivt univers, hvor man ved hjælp af koordinater på kobberplader ledes fra det ene sted til det andet - og fra trold til trold.

Troldefolkefesten hedder skattejagten, og den blev skudt i gang i Nordhavn i starten juni med den første nye trold der stod færdig, Kaptajn Nalle.

Og nu er det så blevet tid til at gå på opdagelse efter Bjarke Cirkelsten på Amager. Den interaktive skattejagt fungere således, at man klikker ind på www.trollmap.com, zoomer ind på Danmark og trykker på logoet TroldeFolkeFest (placeret i kattegat, red.). Så er man igang.

Ved at trykke på kapitel to - som er Bjarke Cirkelsten - får man et lille hint til at finde en kobberplade med nogle koordinater, som man skal skrive ind på www.trollmap.com.

Det vil lede en videre til næste post og for enden finder man forhåbentlig Bjarke Cirkelsten.

Her ses Bjarke Cirkelsten, der står på et hemmeligt sted i Kongelunden.

Trolde på verdenskortet

Thomas Dambo startede sit projekt i 2016, hvor han lavede seks trætrolde af genbrugstræ, som alle var placeret forskellige steder på Vestegnen.

Siden hen er det blevet til mange flere trolde over hele verden.

Han har lavet skulpturer i Mexico, Kina, Chile og Belgien. Og i år var det blandt andet planen, at han skulle arbejde i forbindelse med OL i Tokyo og på festivalen Burning Man i USA og på en festival på Hawaii.

- Vi var i gang i San Juan i Puerto Rico, da vi var nødt til at tage hjem. Coronakrisen satte en stopper for arbejdet, har Thomas Dambo tidligere fortalt til TV 2 Lorry.

Dermed forliste planen om at bygge 25 skulpturer i otte forskellige lande. I stedet er det dog blevet til ti nye trætrolde i Danmark som i låbet af året vil skyde op i landet. Indtil videre er to af dem som sagt færdige.

 

Troldene på Vestegnen


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Hvad undrer du dig over ?