Kommune går skridtet videre i forhold til antallet af uddannede pædagoger i dagtilbud

I Brøndby Kommune vil politikerne sigte højere end de anbefalede minimumsnormeringer fra BUPL, som allerede efterleves.

80 procent uddannede pædagoger i dagtilbuddene.

Sådan lyder den ambitiøse plan for Brøndby Kommune, der nu har sat penge af til, at antallet af pædagoger skal endnu højere op end BUPLs anbefaling om en minimumsnormering.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Dermed skal kommunen finde 18 procent flere pædagoger end de nuværende 62 procent i byens 24 dagtilbud.

- Vi vil investere i vores børn - det er den mest betydningsfulde investering, vi kan foretage. Og det gør vi ved at være virkelig ambitiøse og sørge for, at der er høj kvalitet i vores dagtilbud.  Vejen til høj kvalitet går via uddannede pædagoger.

- De har nogle unikke faglige kompetencer, der sikrer børnenes trivsel og deres udvikling. Derfor er det en enig kommunalbestyrelse, der står bag, at vi bruger midler på at komme op på 80 procent uddannede pædagoger, siger borgmester Kent Max Magelund (S).

Planen har kommunen også klar.

Efteruddannelse af pædagogmedhjælpere

Idéen er nemlig ikke mere ny, end at kommunalbestyrelsen har formået at barsle med en sindrig plan, som skal opklassificere 28 pædagogmedhjælpere fra kommunens daginstitutioner til pædagoger. 

Samtidig er ledige stillinger i Brøndbys daginstitutioner den seneste tid blevet besat af uddannede pædagoger.

- Med den normering, vi har i Brøndby, og med den høje andel af uddannede pædagoger kan vi gøre en positiv forskel for børnene. Og selvom vi kan have travle dage, så er der tid til at få sagt ordentligt farvel til mor og far og til den vigtige voksen-barn-relation i løbet af dagen. 

- Vi arbejder meget sprogstimulering, og vores hus er fysisk indrettet efter de seks læreplanstemaer. Men vigtigst, så har vi luft til og fokus på læring i hverdagssituationerne og det daglige møde med barnet. Her kan vi som pædagoger virkelig understøtte barnets trivsel og udvikling, fortæller Maria Kensø, leder af børnehuset Uglebo i Brøndby Strand.

Børnehuset Uglebo har allerede en andel af pædagoger på 80 procent og har haft det i flere år.