Endnu mere supercykelsti: Ny rute skal gå på tværs

Ruten, der forbinder kommunerne Allerød og Furesø, bliver indviet 1. september.

Det er både sundt, billigt og miljøvenligt at hoppe på nakken af jernhesten og cykle på arbejde. Men før man får lokket bilisterne til at droppe komforten i egen personvogn, skal der som regel noget ekstra til. 

Og det ekstra, har Region Hovedstaden fundet ud af, er cykelsuperstier.

Lige, lange ruter uden for mange lyskryds og med pumpestationer velplaceret på stækningen. 

1. september bliver TV 2 Lorrys område endnu en cykelsupersti rigere. Dermed er vi oppe på 10 ruter i alt. 

Den nye rute løber mellem Allerød og Farum. Og udover at forbinde supercykelstien Allerødruten, som går langs Kongevejen, med supercykelstien Farumruten, bliver ruten også et bindeled mellem Furesø og Allerød for områdets cyklister og cykelpendlere. Den nye rute er 7,2 km lang.

FAKTA om supercykelstierne i Region Hovedstaden

- Bedre cykelstier betyder flere cyklister. Nu kan man cykle godt og sikkert mellem Allerød og Furesø og har samtidig forbindelse til de andre supercykelstier i hovedstadsområdet. Cykling er godt for sundheden, klimaet og trængslen. Sammen med resten af Supercykelstisamarbejdet i Region Hovedstaden gør vi en indsats for at øge cykelpendlingen. Bedre sundhed giver færre sygedage, og det er både godt for den enkelte og arbejdspladsen. Flere cyklister vil desuden give bedre fremkommelighed for de, der er nødt til at køre i bil, siger Ole Bondo Christensen (A), borgmester i Furesø Kommune i en pressemeddelelse. 

Karsten Längerich, borgmester i Allerød Kommune, glæder sig ligesom sin borgmesterkollega i nabokommunen over forbedringen i infrastrukturen for dem, der færdes på cykel:

(Artiklen fortsætter under kortet)

Her kommet den nyeste cykelsupersti til at gå. 
Her kommet den nyeste cykelsupersti til at gå. 
Foto: Sekretariatet for Supercykelstier

- I Allerød er der mange, der pendler til nabokommunerne, og endnu flere der pendler ind og arbejder i kommunen. Med både Allerødruten - og nu Farumruten - bliver det endnu nemmere og endnu hurtigere at tage cyklen til arbejdet, studie eller en tur ud i det blå. Det er godt for både miljøet, trængslen, helbredet og ikke mindst den personlige velvære. For man bliver da altid glad og frisk i hovedet efter en god cykeltur, siger Karsten Längerich (V), borgmester i Allerød Kommune.

Antallet af cyklister på Farumruten mellem København og Farum er mellem 2012-18 steget med 68 pct.