En person dræbt og fire sårede efter skyderi i Rungsted

Politiet arbejder med en hypotese om et opgør mellem to lokale bandegrupperinger. 14 mænd er anholdt.

En 20-årig mand fra Nivå er dræbt og yderligere fire er sårede efter et skudopgør på Rungsted Strandvej.

Det bekræfter Nordsjællands Politi på et pressemøde i Helsingør lørdag aften.

Der er foreløbig foretaget 14 anholdelser. Alle er mænd i alderen 20-32 år, hvis tilknytning til skyderiet i Rungsted skal undersøges nærmere, meddeler Nordsjællands Politi.

- Vi arbejder ud fra en hypotese om et bandeopgør og eftersøger flere gerningsmænd. Vi har anholdt nogle personer og leder efter flere mulige gerningsmænd, men får ret hurtigt viden i en situation som denne, siger politiinspektør Lau Thygesen.

 
 
Foto: Presse-fotos.dk

- Det er meget usædvanligt, at det sker netop i området ved Rungsted Kyst, og det har været en meget voldsom indsats. Vi leder stadig efter gerningsmænd i haver og i området.

De fire sårede personer er kørt til behandling på hospitalet under politieskorte. De meldes udenfor livsfare og beskrives som "lettere kvæstede".

- Vi er også til stede, hvor de sårede er indlagt. Der er tale om yngre mænd i alderen omkring 20-27 år, og vi mener, at de har banderelationer, siger Lau Thygesen til TV 2.

Ifølge politiinspektøren er skyderiet muligvis en reaktion på noget, der er sket tidligere på aftenen.

- Noget tyder på, at det her er en anden bølge, hvor man valgte at bruge skydevåben, siger han.

Øjenvidne så 'gangster-typer'

Et øjenvidne siger til TV 2, at han efter skyderiet så 'gangster-typer', der virkede meget ophidsede. Politiet holdt trafikken tilbage på Rungsted Strandvej ved Bukkeballevej, hvor skuddramaet fandt sted.

 
 
Foto: Presse-fotos.dk

- Jeg kommer kørende i en taxa, og vi bliver holdt ind, så jeg ser ikke selve skyderiet. Der er et frygteligt stort politiopbud og flere ambulancer. Der render så en syv-otte gangster-typer rundt i området ved Strandvejen og var meget ophidsede. Så gik jeg ind mellem to stisystemer og kunne se, at der var politi med skudsikre veste, automatvåben og hunde, der gennemsøgte området, siger Jakob Olrik og fortsætter:

- Der kom flere sorte, civile biler med tonede ruder kørende nede fra havnen også. Og så løb der nogle fyre rundt, der så ud som om de ledte efter nogen. Det var ikke til at se, om der var nogen sårede, men der blev talt om, at flere var blevet ramt, det hele var meget surrealistisk.

Anmeldelsen om skyderiet kom klokken 18.03 lørdag aften.