Tårnby hårdt plaget af corona: Sådan går det i din kommune

Smitteudbrud i svømmeklub og nye rejsebegrænsninger rammer Tårnby Kommune hårdt.

Borgere i Tårnby Kommune kæmper i disse dage hårdt med coronavirus. 

Hele 62 borgere er bekræftet smittet med covid-19 den seneste uge, og det giver kommunen på Amager en fjerdeplads på listen over kommuner med flest smittede i hele landet. 

Helt konkret kunne TV 2 Lorry for et par dage siden fortælle, at en række børn, trænere og forældre var blevet smittet med corona, efter at svømmeklubben KVIK Kastrup i efterårsferien var på træningslejr i Vildbjerg i Jylland.

De høje smittetal har fået kommunen til at reagere, siger borgmester, Allan S. Andersen (S).

- Vi har taget kontakt til regionen, hvor vi i hele uge 45 får sat et lokalt testcenter op her ved siden af rådhuset, hvor alle borgere kan komme hen og blive testet. Og så ser vi på situationen i kriseberedskabet, hvor vi har løbende møder også. 

Alle kommuner hårdt ramt

TV 2 Lorrys sendeområde er generelt hårdt ramt - nu har alle kommuner bekymrende mange smittede. 

Du kan se, hvor mange smittede der er i din kommune på kortet og tabellen herunder. 

Artiklen fortsætter efter kort og tabel...

Udenrigsministeriet meldte torsdag nye rejserestriktioner ud. Således fraråder myndighederne nu alle ikke-nødvendige rejse til hele verden bortset fra Norge, Grækenland, en række svenske regioner og Slesvig Holsten. 

Og det mærker man særligt i lufthavns-kommunen Tårnby, mener borgmesteren. 

- Når det går skidt for lufthavnene og de lufthavnsrelaterede virksomheder, og der kommer bevægelses-indskrænkende restriktioner, så går det hårdt ud over Tårnby Kommune på beskæftigelsesområdet. Vi må gøre en ekstra indsats i vores fremskudte jobcenter for de medarbejdere i lufthavnen, der bor i Tårnby Kommune, siger Allan S. Andersen.

I juni måned oprettede Tårnby Kommune et særligt jobcenter i Københavns Lufthavn i Kastrup for at hjælpe de mange medarbejdere, der måtte se deres job fordufte i takt med, at lufthavnen bare blev mere og mere øde.