Køen er for lang: Lufthavn lukker for coronatest til ikke-rejsende uden tidsbestilling

Et stort antal danskere har benyttet sig af tilbuddet om corona-test i lufthavnen uden tidsbestilling - nu lukker muligheden.

Det var ment som et godt tilbud for folk, der skulle rejse til eller fra Københavns Lufthavn.

Her kunne man på vej ind eller ud af landet få foretaget en test, som viste, om man var smittet med Covid-19.

Men køerne blev længere og længere i lufthavnens testcenter - for her skulle man ikke bestille tid. Og det fandt mange danskere ud af - uden at de skulle rejse.

Nu lukker muligheden for at blive testet i lufthavnen, med mindre man kan forevise gyldig rejsehjemmel eller har bestilt tid.

Det oplyser Region Hovedstaden, for da køerne til testcenteret i lufthavnen blev stadigt længere, satte de sig for at undersøge, hvem det egentlig var, der blev testet i lufthavnen.

Svaret var, at de fleste ikke var rejsende.

Passagererne var i mindretal

Regionen spurgte 1.500 borgere i testkøen i lufthavnen, om de var rejsende - eller dukkede op, fordi test i lufthavnen ikke krævede tidsbestilling. Og det viste sig, at to tredjedele af de ventende ikke skulle ud at rejse og heller ikke havde været det.

De var mødt op, fordi de ikke skulle bestille tid.

Det betød flere timers ventetid og dermed opgav mange, der rent faktisk skulle rejse, at blive testet. Men nu ændres systemerne. Først og fremmest skal man kunne fremvise gyldig rejsehjemmel, hvis man vil testes i lufthavnen, oplyser Region Hovedstaden.

Og hvis man vil testes i lufthavnen - og ikke skal rejse - så skal man bestille tid.

Kapaciteten udvides

- I første omgang bliver der frigivet 1.000 tider og resten er reserveret til rejsende. Tiderne er allerede tilgængelige på coronaprover.dk – og således er der ledige tider fra onsdag morgen kl. 6, skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Regionen oplyser, at der i lufthavnen dagligt testes mellem 2.000 og 2.500 borgere.

Fra på mandag udvides kapaciteten, så der kan testes cirka 5.000 borgere om dagen i lufthavnen.

Og i det omfang, der ikke er travlhed i lufthavnen vil nogle af tiderne blive lagt ud, så ikke-rejsende borgere kan bestille dem på linje med testtider i andre corona-testcentre.

I samme forbindelse øger Region Hovedstaden antallet af testtider på de øvrige centre i takt med, at de får uddannet flere medarbejdere til at foretage tests.

Store køproblemer tirsdag aften