Hotel i kamp mod corona: Selvkørende robot rengør overflader

Hotelbranchen er hårdt presset på grund af Covid-19 restriktioner. På Clarion Hotel ved Københavns Lufthavn forsøger de at gøre gæster trygge med robot.

På Clarion Hotel ved Københavns Lufthavn har de fået en ny medarbejder.

Medarbejderen kan desinficere et helt rum uden så meget som at røre ved en overflade. I hvert fald ikke med andet end lys. Og så er vedkommende ikke et menneske, men en robot.

Den nye robot skal i første omgang desinficere restaurantområde og konferencelokaler på hotellet.

- Vi er det første hotel i Danmark, der har købt den her robot. Vi håber, at den kan signalere, at vi gør alt, hvad vi kan, for at det skal være sikkert at være gæst hos os, siger Jesper Olesen, der er hoteldirektør.

Fra TV 2 Lorrys nyhedsudsendelse klokken 19.30 den 25. september.

Hotelbranchen er hårdt presset på grund af  Covid-19 restriktionerne, så Clarion Hotel har brug for, at folk i hvert fald ikke vælger deres hotel fra af frygt for smitte.

- Med den her robot viser vi, at vi i hvert fald har gjort alt, hvad vi kan, for at mindske smittespredning. Grundig rengøring kombineret med robotten her gør, at alle på hotellet kan være helt trygge, lyder det fra hoteldirektøren.

Det er også en hospitalsrobot

Det er virksomheden UVD Robots, der står bag robot-opfindelsen, og de fortæller, at den egentlig først var lavet til hospitaler for at sikre, at der er klinisk rent på operationsstuer og patientstuer.

Den bliver da også anvendt på mange hospitaler allerede, og flere hoteller og lufthavne i udlandet har også taget den i brug.

- Den har otte lysstofrør, og når UV-lyset rammer mikroorganismer på overflader eller i luften, går de i stykker, og dermed bliver organismerne uskadeliggjort, så de ikke er til risiko for os mennesker, forklarer Jacob Mortensen fra UVD Robots.

Selvom Clarion Hotel ved Kastrup Lufthavn er det første hotel i Danmark, der har valgt at erhverve sig robotten, er de ikke de første, der bruger robotter til at gøre gæster mere trygge i forhold til Covid-19.

Vi har tidligere kunne fortælle om en sushirestaurant i Holte, der bruger en robot som tjener.

I Holte Kommune har ejerne af Holte Sushi valgt at tage en alternativ metode i brug for at gøre besøget endnu mere sikkert for kunderne, der kommer og spiser.