Her er Tour de France-ruten gennem Roskilde og Lejre

Der bliver som ventet kig til Roskilde Festival, Sagnlandet og verdensmesteren hjemby, når 2. etape af Tour de France 2021 besøger Roskilde og Lejre Kommune. 

Du kan læse mere om Tourens 1. etape i København her. 

Der bliver rigeligt at holde øje med for alverdens historieinteresserede tv-seere, når 2. etape af Tour de France 2021 begynder i Roskilde lørdag den 3. juli 2021. 

Domkirkekommunen vil sammen med Lejre Kommune således danne rammen om den første samlede start for verdens bedste cykelryttere, der dagen forinden har kørt enkeltstart i København. 

De præcise rute-detaljer er netop blevet offentliggjort af blandt andre Tour de France-arrangørerne, A.S.O, erhvervsministeren og en række borgmestre på et pressemøde i Vejle. 

Du kan se ruten herunder:

2. etape af Tour de France begynder med ræs gennem Roskilde og Lejre Kommuner.
2. etape af Tour de France begynder med ræs gennem Roskilde og Lejre Kommuner.
Foto: A.S.O

Danmarks længste allé

Tourens 190 kilometer lange 2. etape til Nyborg lægger fra land i Roskilde på Stændertorvet tæt ved Roskilde Domkirke. 

Som TV 2 Lorry tidligere har erfaret vil rytterne dernæst begive sig i rulletempo fra det centrale Roskilde i retning mod Dyrskuepladsen, hvor deltagerne på Roskilde Festival 2021 allerede er i fuld gang med at nyde den sidste dag med musik.

Ledreborg Allé tager sig flot ud en sådan en sommerdag.
Ledreborg Allé tager sig flot ud en sådan en sommerdag.
Foto: TV 2 Lorry

Herfra er der ikke langt til Ledreborg Allé, der med syv kilometer er Danmarks længste. Den berømte allé op til Ledreborg Slot deler Roskilde og Lejre Kommune. TV 2 Lorry har tidligere erfaret, at det er her etapens reelle start vil være. 

Svært at forudsige åbning

Det er dog meget svært at spå om, hvordan rytterne vil anvende terrænet, mener cykelekspert hos TV 2, Rolf Sørensen.

Især med tanke på, at der kan vente rytterne mange vindblæste kilometer langs Sjællands vestkyst og ikke mindst på Storebæltsbroen i etapens afgørende fase. 

- Det er altid svært at sige. Udbruddet kan køre med det samme eller efter 50 kilometer. Hvis det blæser meget, bliver det nervøst. Så det afhænger fuldstændigt af vejret. Hvis det er en ganske almindelig dansk sommerdag, vil vi se fire-fem udbrydere slippe væk til at begynde med, siger Rolf Sørensen til TV 2 Lorry.

Så stor en begivenhed er Tour de France

Sagnland til de historieinteresserede

Lejre Kommune får rig mulighed for at vise sine seværdigheder frem for alverdens tv-seere, når Tour-feltet efter Ledreborg Allé drejer mod Gammel Lejre og Sagnlandet. Til den tid vil den nye Kongehallen stå færdig.

Kongehallen.
Kongehallen.
Foto: Sagnlandet Lejre

Herfra går det mod Gevninge, hvor cykelrytteren og den nuværende verdensmester på landevej, Mads Pedersen, har bopæl. Det ventes at samme Pedersen vil være til start i Tour de France. Herfra går ruten videre over Uglestrup og Rye til Munkholmbroen, der forbinder Lejre Kommune og Holbæk Kommune over Bramsnæs Bugt.

Anden etape af Tour de France fra Roskilde går via Lejre til den vestsjællandske kyst, inden turen går over Storebælt og mod målstregen i Nyborg.
Anden etape af Tour de France fra Roskilde går via Lejre til den vestsjællandske kyst, inden turen går over Storebælt og mod målstregen i Nyborg.
Foto: A.S.O.

Her forlader cykelstjernerne altså TV 2 Lorrys sendeområde for at bevæge sig gennem Holbæk og Kalundborg Kommuner for til sidst at køre over Storebæltsbroen til Nyborg, hvor der er etapemål. 

Du kan læse mere om Tourens 1. etape i København her. 

Her ses ruten gennem København, som skal køres dagen inden Roskilde-etapen.