Dagligvarebutik får ny sur smiley og bøde på 15.000 kroner

Det er anden gang inden for blot to måneder, at Coop Hverdag har fået en sur smiley og bøde for overtrædelse af fødevarelovgivningen.

Det går ikke alt for godt med dagligvaregiganten Coops testbutik Coop Hverdag, der ligger i Trekroner ved Roskilde.

Butikken har indkasseret sin anden sure smiley i træk, og dertil skal den betale en bøde på 15.000 kroner.

quote Vi har fortsat hundrede procent tillid til butikkens personale, som gør det rigtig godt

Bettina Ørsnes Larsen, afdelingschef for Fødevaresikkerhed detail i Coop

Det sker efter, at Fødevarestyrelsen aflagde butikken et kontrolbesøg den 25. september.

I kontrolrapporten fra besøget får butikken hård kritik for dens håndtering af fødevarer.

Letfordærvelige fødevarer skal opbevares ved højst fem grader, men det viste sig ikke at være tilfældet for et større antal færdigretter i butikken.

- Følgende er konstateret: Der er i kølefacilitet med opbevaring af ca. 80-90 stk færdigretter målt en opbevaringstemperatur på 6,9 grader med kalibreret luftføler, står der i kontrolrapporten.

- Der er med kalibreret indstikstermometer målt en kernetemperatur i en portion boller i karry, på øverste hylde, til en temperatur på 7,6 grader. Færdigretterne består af diverse varianter af varmebehandlede, nedkølede og letfordærvelige fødevarer som boller i karry, forloren skildpadde, lasagne, chili con carne mm., står der yderligere i kontrolrapporten.

I en kølefacilitet med cirka 70 styk måltidssalater blev der desuden målt en opbevaringstemperatur på 6,6 grader. Salaterne var dog ikke så temperaturbelastede, at det var nødvendigt at kasssere dem, og de blev derfor flyttet til en anden kølefacilitet.

Ifølge kontrolrapporten venter der nu butikken to opfølgende, gebyrlagte kontroller.

Flere sure smileys på samvittigheden

Det er anden gang inden for blot to måneder, at Coop Hverdag i Trekroner har fået en sur smiley og bøde for overtrædelse af fødevarelovgivningen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Butikken i Trekroner er Coops testbutik med det mulige nye navn for Fakta.
Butikken i Trekroner er Coops testbutik med det mulige nye navn for Fakta.
Foto: Google Street View

Så sent som den 08. august aflagde Fødevarestyrelsen butikken et kontrolbesøg på baggrund af en forbrugerhenvendelse.

Her viste det sig, at der var problemer med både rengøringen og fødevarehåndteringen, hvilket kostede en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner.

Coop-chef: Bøde skal altid tages alvorligt

Bettina Ørsnes Larsen, der afdelingschef for Fødevaresikkerhed detail i Coop, skriver i en mail sendt til TV 2 Lorry:

- En bøde fra Fødevarestyrelsen skal man altid tage alvorligt, men den afspejler overhovedet ikke butikkens stand. Der var ikke en finger at sætte på rengøringen, og butikken fik iøvrigt stor ros fra Fødevarestyrelsen.

Bettina Ørsnes Larsen pointerer yderligere, at det som oftest kun er fødevaretemperaturer på over 7,5 grader, der udløser en indskærpelse.

- Den tilsynsførende måler så desværre 0,1 grad mere i en vare, som normalt ville give en løftet pegefinger. Nu gives der en bøde under skærpede omstændigheder, fordi butikken ved en fejl ved sidste besøg havde slukket en køler, siger hun.

Har fuld tilllid til personale

Coop Hverdag i Trekroner var tidligere en Fakta-butik. Men i februar 2019 blev den omdøbt til Coop Hverdag i et pilotprojekt, der tester nye kædenavne for dagligvaregiganten Coop.

I efteråret 2019 blev butikschefen dog skiftet ud, efter butikken forinden havde indkasseret en sur smiley efter tre indskærpelser på stribe for dårlig rengøring.

Ifølge Bettina Ørsnes Larsen vil de seneste to sure smileys ikke få nye personalemæssige konsekvenser.

- Vi har fortsat hundrede procent tillid til butikkens personale, som gør det rigtig godt, siger hun.