Alternativ valgdebat: Kandidater rimer sig til stemmer

Træt af kedelige valgdebatter? Ungdomsbureauet har skruet et alternativt arrangement sammen med både speeddate og digte.

Når borgere og politikere side om side rimer om fællesskab, drømme, lighed og frihed til aftenens arrangement, er samarbejde og kunst i højsædet.

quote Arrangement er et alternativ til den kedelige valgdebat, som jeg oplever her op til valget. Derfor har vi på en skæg måde sat fokus på ungdom, politik og kunst.

Olav Hesseldahl, Direktør, Ungdomsbureauet

Ungdomsbureauet – en organisation, der arbejder for at udbrede viden blandt unge – og Det Kongelige Teater har stablet et alternativt valgarrangement på benene, der i dag blev afholdt i Skuespillerhuset.

På programmet var både speeddating og digtskrivning i samarbejde mellem deltagere og politikere.

Man håber nemlig på, at arrangementet kunne motivere unge borgere til stemme jævnaldrende politikere ind i Københavns Borgerrepræsentation:

 - Arrangement er et alternativ til den kedelige valgdebat, som jeg oplever her op til valget. Derfor har vi på en skæg måde sat fokus på ungdom, politik og kunst, siger Olav Hesseldahl, som er direktør i Ungdomsbureauet og står bag eventen.

Digte kan give nyt perspektiver

Og det er måske ikke helt dumt sådan at rime sammen.

quote Ved at digte med borgerne hører jeg, hvad de har på hjertet, i en anden og mindre formel form, end jeg ellers ville have gjort.

Matthew Daniali, Kandidat, Kommunalvalg, København, Alternativet 

For Alternativs-kandidaten i Københavns Kommune Matthew Daniali kommer der mange gode ting ud af at digte til en valgdebat fremfor at afholde den på normal vis. 

- Ved at digte med borgerne hører jeg, hvad de har på hjertet, i en anden og mindre formel form, end jeg ellers ville have gjort, jeg tror også, at borgerne føler, at de bliver hørt mere end ellers, siger han.

Matthew Daniali er, udover at være kommunalvalgskandidat, også en del af initiativet StemUngt København, der kæmper for at få unge til stemmeboksene.

Kunst i den politisk debat 

Til dagens arrangement skulle de fremmødte borgere og fem unge politikere, fra henholdsvis Å, SF, RV, Ø og V både speeddate, debattere og ikke mindst skabe et digt.

Og selvom alle arrangementets deltagere var enige om, at unge skal stemme på unge, blev debatarrangementet også stablet på benene for at få mere kunst ind i den politiske debat. 

-  Vi håber på at få den oversete kunst på den politiske dagsorden. Noget, som fylder alt for lidt i nu dagens politik, siger Olav Hesseldahl.

Om det lykkes, må tiden vise.