Sirenefejl på Benzinøen vækkede Amager-borgere

En teknisk fejl på Prøvestenen - også kaldet Benzinøen - kunne høres i omkring 40 minutter.

Københavns Politi fik onsdag morgen mange henvendelser fra borgere, der kunne høre en konstant hylen fra noget, der kunne lyde som en sirene eller luftalarm. 

Det skriver politikredsen på Twitter.

"Lyden kommer i retning fra Prøvestenen. Brandvæsnet er på sagen, der er intet galt og fejlen forsøges udbedret," skriver politiet. 

TV 2 Lorry er bekendt med, at alarmen blandt andet har vækket borgere i nærheden af Amagerbro metrostation. 

Operationschef ved Hovedstadens Beredskab Michael Jonsen oplyser til TV 2 Lorry, at der er tale om en teknisk fejl på en brandalarm, der har fået en sirene til at hyle i omkring 40 minutter. 

- Det sker når en brandalarm går derude. Så lyder der en høj sirene, som kan høres på relativ lang afstand. Hele Prøvestenen er klar over, at der sker noget, når den lyder, siger Michael Jonsen til TV 2 Lorry.

Det er sket før

På Prøvestenen - der også kaldes Benzinøen - opbevares kæmpetanke med højeksplosive brændstoffer. Og det er ikke første gang, at alarmer lyder fra området. 

Så sent som i fredags fortalte Ekstra Bladet om sirenevarslinger fra Prøvestenen. 

For 10 dage siden kunne Københavns Politi således også melde om en falsk alarm fra øen.

Også helt tilbage i 2017 bøvlede myndighederne med falske alarmer på Benzinøen. 

Udløst af tekniske elfejl

Copenhagen Malmö Port (SMP) er ansvarlige for området, og de forklarer, hvorfor der flere gange er lydt alamm fra Prøvestenen.

- Den seneste tid er der gået falske alarmer på Prøvestenen, som er blevet udløst af tekniske elfejl. CMP tager alle alarmer med største alvor og håndterer samtlige alarmer som skarpe alarmer. Før alarmen slukkes, skal det sikres, at der ikke er brand eller finder anden afvigende aktivitet sted. Derfor kan det også tage lidt tid, før alarmen afbrydes, oplyser Ulrika Prytz Rugfelt, der er kommunikationsansvarlig Copenhagen Malmö Port.

- CMP arbejder hårdt på at finde en løsning på problemet og beklager meget ulejligheden. Vi forstår, at det kan skabe uro, men vi skal understrege, at det skyldes en teknisk fejl, som vi håber snart at have løst. Der pågår for tiden desuden et arbejde med at modernisere alarmsystemet på hele området, fortæller hun til TV 2 Lorry.

Læs mere om det her.