Meyers bag coronasikre restauranter i København

Coronakrisen fører til nyt restaurantkoncept, hvor du kan spise uden at tænke på smitterisiko

Der var mange, der jublede, da restauranter og cafeer igen fik lov at holde åbent efter længere tids coronakrise. 

Men der er stadig mennesker, der ikke vil føle sig trygge ved at sidde i et restaurationslokale, hvor der også sidder mange andre, mens snakken og latteren går. For risikerer man - trods afstand - alligevel at blive smittet med coronavirussen? Og hvis først frygten begynder at gnave, så tager det formentlig fornøjelsen ud af det gode måltid.

Nu er et nyt restaurantkoncept på vej til hovedstaden. Det er udviklet i Holland og indebærer, at gæsterne spiser ude - men alligevel lunt og godt, fordi de siodder i små drivhuse, der er placeret ved den egentlige restaurant.

- Selvom mange restauranter er begyndt at åbne igen, heriblandt flere af vore egne, har vi haft lyst til at lege lidt med konventionerne. Det store spørgsmål efter coronakrisen er, om vi bare skal lave ’business as usual’? Indtil vi finder svaret, prøver vi kræfter med anderledes madoplevelser, som taler direkte ind i sin tid, siger forretningschef for Meyers Venues, Marie Egede.

Nyt marked for drivhuse

Meyers-koncernen har skelet til hollænderne, og så har de indledt et samarbejde med den danske drivhusfabrikant Juliana Drivhuse, der var begejstret for det helt nye drivhusmarked, der pludselig åbnede sig.

- Vi har igennem mange år set en udvikling, hvor drivhusets funktionalitet er bredt ud til andre formål end blot dyrkning af tomater og agurker. Det er fantastisk at se, hvordan drivhuset nu kan fungere som en restaurant, udtaler Nikolaj Stærmose, der er ejer og tredje generation hos Juliana Drivhuse. 

De nye drivhurestauranter åbner to steder, og husene får plads til mellem to og fire gæster hver.

Otte af af glashusene står ved Café og Restaurant Ofelia i Skuespilhuset, og det andet sæt - fire styk -  kommer til at stå ved Meyers Deli på Gammel Kongevej. De åbner henholdsvist den 29. og den 30. maj.

Tomater og andre planter skiftes ud med restaurantgæster, når drivhusene åbner ved skuespilhuset og på Gammel Kongevej.
Tomater og andre planter skiftes ud med restaurantgæster, når drivhusene åbner ved skuespilhuset og på Gammel Kongevej.