Jakob fik succes med fælles gåture - nu vandrer folk sammen - hver for sig

På Facebook har Jakob Amsgaard, der er arrangører bag den populære gåtur, lavet en begivenhed, der har fået flere tusinde folk ud og gå.

Skoene er snøret og ruten er lagt.

Den 16. maj skulle Jakob Amsgaard igen have gået sammen med flere tusinde motionister fra København til Helsingør. Det har han traditionen tro gjort siden 2018, hvor der stadig kommer flere motionister med på gåturen.

Den 45 kilometer lange gåtur er i år blevet rykket fra maj til september på grund af coronavirussen.

Det har dog ikke stoppet Jakob Amsgaard. Han fik en idé til at lave en ny Facebook-begivenhed ” GÅ udfordring – 45km sammen, men hver for sig”, hvor de 2.500 motionister hver for sig har mulighed for at dele opslag og billeder af sig selv, når de er ude og gå i perioden fra den 1. maj til den 16. maj.

Jakob Amsgaard fortæller til TV 2 Lorry, hvor glad han er for, at der er så mange opslag på Facebook-siden på bare fem dage. 

- Det er imponerende, hvordan det tidligere fysiske fællesskab nu er rykket online. Det er ret fedt at se, siger han. 

Gåturen skaber fællesskab mellem motionister

Udfordringen er tænkt som forberedelse til gåturen i september, hvor Jakob Amsgaard forhåbentlig, med de fremmødte motionister, kan gå ruten sammen langs strandvejen.

På Facebook-siden har der været intet mindre end 2.000 interaktioner på begivenheden, hvor folk har delt billeder af dem selv og deres gåtur.

Flere af motionisterne, der deltager i udfordringen, har før været med til at gå den 45 kilometer lange gåtur.

Flere tusinde samles hvert år, hvor de går fra København til Helsingør.
Flere tusinde samles hvert år, hvor de går fra København til Helsingør.
Foto: Kira Heldager Strange Thielke

Jakob Amsgaard fortæller, at gåturen er så meget mere end en bare at gå. Deltagerne bliver en del af et fællesskab, og hvis man går den alene, som i udfordringen, så kan man blive udfordrede mentalt. Det skyldes, at man lige pludselig er alene med sine tanker, og det er nok meget sundt.

Den populære fælles gåtur har for mange dannet et fællesskab og især under coronakrisen, hvor motionisterne sammen har haft et fælles mål at gå efter – nemlig 45 kilometer.

Der er motionister fra Jylland og Sverige, der også har delt billeder af, at de er med på udfordringen. Og det er i den grad noget, der skaber glæde hos arrangøren. 

- Det er så dejligt, at folk har lyst til at deltage. Konceptet handler ikke om at konkurrerer, men netop om at røre sig, og det har folk taget til sig.

Linda Skytte, der er deltager i udfordringen, har delt sin rute. Hun fortæller, at turen giver hende ro og fornyet energi. Samtidig fortæller hun, at fællesskabet her kan noget helt særligt, også på afstand.
Linda Skytte, der er deltager i udfordringen, har delt sin rute. Hun fortæller, at turen giver hende ro og fornyet energi. Samtidig fortæller hun, at fællesskabet her kan noget helt særligt, også på afstand.
Foto: Kira Heldager Strange Thielke

Han fortæller videre, hvordan han tror, at deltagerne i udfordringen referer tilbage til de fysiske ture, hvor alle var meget nærværende. Og det synes Jakob Amsgaard er dejligt, at de har taget med digitalt, så de kan give hinanden feedback på Facebook-begivenheden.

Den kommende gåtur i september kommer til at starte på Kongens Nytorv og slutte i Helsingør ved Kulturværftet.

Hvis man er interesseret i at deltage i gåturen i september, så kan man finde begivenheden her: http://xn--engturlangskysten-brb.dk/


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Hvad undrer du dig over ?