Genbrugsbutikker vælter sig i børnetøj efter coronaudbrud

Mange af os har haft ekstra tid til at sortere i gemmerne under coronanedlukningen, og det er godt nyt for Red Barnet.

Ikke engang en coronakrise er så skidt, at den ikke kan være godt for noget.

Det kan man skrive under på hos Red Barnet, der i øjeblikket modtager børnetøj, legesager og børneudstyr som aldrig før.

For coronanedlukningen har givet mange af os mulighed for at få ryddet op derhjemme, og det giver altså ekstra varer på hylderne, der kan sælges i den gode sags tjeneste.

quote - Vi er jo vildt glade for, at der er så mange mennesker, der har brugt corona-isolationstiden på at rydde op.

Johanne Schmidt-Nielsen, generalsekretær, Red Barnet

- Vi er jo vildt glade for, at der er så mange mennesker, der har brugt corona-isolationstiden på at rydde op derhjemme, og som ikke har valgt at proppe tøjet i skraldespanden men i stedet har doneret det til Red Barnets butikker.

- For jo mere tøj vi sælger, jo flere penge samler vi ind, som vi kan bruge til udsatte børn, siger Red Barnets generalsekretær, Johanne Schmidt-Nielsen, til TV 2 Lorry.

Indgår samarbejde med populær app

Under coronakrisen var Red Barnet i en periode nødt til at lukke alle deres genbrugsbutikker, herunder de seks i hovedstadsområdet, og det har fået organisationen til at tænke i nye baner for at få solgt ud af de mange varer.

Derfor har Red Barnet indgået et samarbejde med Reshopper, der driver Danmarks mest populære app for genbrugssalg til børnefamilier med over 150.000 månedlige brugere.

- Jeg tror, rigtig mange børnefamilier ved, at det her er en ret fed app, hvis man godt kunne tænke sig at købe brugt og både spare nogle penge og gøre det bedre for miljøet. Vi er jo vildt glade for i Red Barnet, at vi også kan komme med der og få vist alle de gode ting, vi har i vores butikker, til endnu flere, forklarer Johanne Schmidt-Nielsen.

Generalsekretær ved Red Barnet, Johanne Schmidt-Nielsen, er begejstret for at få organisationens varer til salg på populær app.
Generalsekretær ved Red Barnet, Johanne Schmidt-Nielsen, er begejstret for at få organisationens varer til salg på populær app.
Foto: Amanda Goth / TV 2 Lorry

I første omgang er det butikkerne på Amager og i Indre By i København, der skal teste det nye samarbejde, hvor man køber varen i app’en, inden den kan afhentes i butikken.

Red Barnet har desuden butikker her i vores område i Allerød, Frederiksberg, Østerbro og Roskilde.

Kort nyt