Emmerys får bøde efter uhygiejnisk fund

Bagerbutik var allerede blevet advaret om, at den skulle stramme op på fødevarehygiejnen.

Det kan godt være, at bagerkæden Emmerys er kendt for sit økologiske kvalitetsbrød.

Men kvaliteten af pålægget var tilsyneladende så sløj, at Fødevarestyrelsen måtte finde bødeblokken frem under et kontrolbesøg i bagerkædens filial på Vestergade i København den 15. juli.

Et køleskab med kød- og fiskepålæg var alt for varmt, og det kostede bagerbutikken en sur smiley og bøde på 5.000 kroner.

”Følgende er konstateret: Virksomhedens køleskab med kølepligtigt pålæg herunder fem pakker kryddermarineret nakkefilet, en pakke skivet chorizopølse og to pakker røget laks i skiver måltes med lufttermometer til 8.8 grader,” står der i kontrolrapporten.

Her fremgår det yderligere, at bagerbutikken ikke havde fulgt op på en indskærpelse fra et tidligere kontrolbesøg den 27. maj.

Her der blev målt alt for varm en temperatur i en køleskuffe med ti liter mælk, nogle pakker smør og cirka 20 færdigsmurte sandwiches med kødpålæg.

Varm luft

Fødevarestyrelsen indskærpede dengang derfor over for butikken, at fødevarer maksimalt må opbevares ved fem grader. Der blev målt 8.5 grader med et lufttermometer i køleskuffen.

Butikken havde dengang følgende bemærkning:

”Vi vil få styr på det,” står der i kontrolrapporten fra den 27. maj.

Det viste sig bogstaveligt talt at være varm luft, for halvanden måned senere var der altså igen problemer med temperaturen.

Det fremgår af den seneste kontrolrapport, at bagerbutikken ingen bemærkninger havde til Fødevarestyrelsen fund.

TV 2 Lorry har rettet henvendelse til direktør hos Emmerys, Shahriar Bakhshpour, men han er ikke vendt tilbage med en kommentar.