Danmarks ældste kagehus fylder 150 år: "Det er jo tre guldbryllupper"

Conditori La Glace runder i dag et skarpt hjørne. Fejringen bliver dog ikke helt så pompøs, som håbet.

En af Danmarks sødeste damer runder i dag et beundringsværdigt, skarpt hjørne.

Det er det traditionsbundne Conditori La Glace, der ligger midt i København, som fejrer sin 150 års fødselsdag.

- Det synes jeg er ret vildt, at vi er blevet, det er jo tre guldbryllupper, siger Marianne Stagetorn Colos, som er kagekone og ejer af La Glace, der er Danmarks ældste konditori, til TV 2 Lorry.

quote Vi er her selvfølgelig ikke kun på grund af vores historie, for vi laver kname-spakeme godt håndværk.

Marianne Stagetorn Colos, kagekone og ejer, La Glace

Holder traditionerne i hævd

Hun kender om nogen til La Glaces historie, og det virksomheden kan, for hun har haft sin vante gang hos konditoriet i intet mindre end 42 år. 

- Jeg var 11 år gammel, da min mor købte forretningen, og jeg var 22 år, da jeg købte den af hende, fortæller hun. 

Og hun er ikke i tvivl om, hvorfor La Glace i dag kan fejre 150 år.

quote Det er klart at skuffelsen er stor, når man går fra at skulle fejres med et optog med livgarden, et stort kageborg og firmafest, til at skulle sende via nettet.

Marianne Stagetorn Colos, kagekone og ejer, La Glace

- Det er en blanding af, at vi er skarpe til at passe på traditionerne og kvaliteten. Når man besøger os, går man stadig ind i en anden tid. Samtidig formår vi at følge med tiden, så jeg vil kalde os en moderne tidslomme, siger Marianne Stagetorn Colos.

Men det er ikke kun historien kunderne kommer for.

- Vi er her selvfølgelig ikke kun på grund af vores historie, for vi laver kname-spakeme godt håndværk, hvis jeg selv skal sige det, lyder det fra den stolte kagekone. 

Virtuel fejring

Oprindeligt var det planen, at den store fødselsdag skulle fejres med maner. Men det har Corona sat en stopper for.

- Det er klart at skuffelsen er stor, når man går fra at skulle fejres med et optog med livgarden, et stort kageborg og firmafest, til at skulle sende via nettet, men vi skal alle passe på hinanden, siger hun.

I stedet sender La Glace live fra Deres Facebook-side, hvor Anette Heick blandt andet skal vise rundt i La Glaces kulisser.

- Det kommer til at handle meget om La Glace historie, vi kommer til at lave nogle nedslag i historien via nogle gamle breve fra blandt andet 1893 og1953, og man kommer til at se, hvordan vi laver is på vores gamle ismaskine fra 1923, fortæller Marianne Stagetorn Colos.

La Glace blev grundlagt i 1870 midt i det gamle København og har gennem seks generationer været leverandør af deres konditor-håndværk.