Årets pride: Fjerboaer og læderundertøj går på nettet

Copenhagen Pride er Danmarks største manifestation af menneskerettigheder. Denne sommer går den på nettet.

350.000 festglade mennesker satte sidste år præg på paraden Copenhagen Pride, hvor både optog, horder af tilskuere og tæt befolkede festpladser for en dag satte et markant aftryk på stemningen i København. Men sådan bliver det ikke i år. For også her spænder coronavirussen ben og kampen mod den umuliggør, at så mange mennesker kan samles og feste sammen i et sommerklædt hovedstad Men helt uden pride bliver sommeren 2020 ikke. 

For årets pride bliver digital.

- Det måske mest ikoniske element i Copenhagen Pride er paraden. En dag vi ser frem til hvert år. Den kan vi ikke være foruden, og det sker heller ikke i år, udtaler forperson Lars Henriksen.

- Paraden bliver i et nyt format, men med samme vigtige demonstration for grundlæggende menneskerettigheder uanset seksualitet og kønsidentitet.

Paraden i år bliver digital version af det timelange optog.

Og denne gang opfordrer organisationen bag Copenhagen Pride folk til at uploade videoer af sig selv. Tanken er, at de skal vise sig både i deres hverdagstøj - og så i et "pride-look", som de helt selv definerer.

Når Copenhagen Pride har modtaget de formentlig mange små videoer, bliver de klippet sammen og lagt på nettet som en digital version af det timelange optog, der ellers var planen.

Stride With Pride

Landet over var der planlagt pride-parader, som er aflyst. I samarbejde med de lokale organisationer har Copenhagen Pride planlagt, at der den 15. august skal afvikles mindre parader, hvor deltagerne går ad ruter, så de kommer til at forme bogstaverne i ordet PRIDE.

Disse mindre, lokale, parader bliver optaget og kommer til at indgå i den digitale Pride, som Copenhagen Pride forbereder. Det sker under sloganet Stride With Pride.

Og årets pride kan du blandt andet opleve på TV 2 Lorry lørdag den 22. august.

På vores egen kanal viser vi fra 18.30 til 19.30 den digitale pride, og vores nyhedsudsendelse klokken 19.30 er dedikeret til den noget anderledes udgave af årets festligheder.

Efter nyhedsudsendelsen viser vi det show, som Copenhagen Pride netop nu er i fuld gang med at forberede. Det afvikles fra et næsten mennesketomt studie - men med masser af garanti for både fest og underholdning alligevel.