Grædefærdig dansker leverer topresultat i kvindernes Tour de France - se hendes reaktion her

Cecilie Uttrup Ludwig var ude på en længere solotur, men måtte nøjes med fjerdepladsen i La Course.

Danske Cecilie Uttrup Ludwig fik undervejs lov til at snuse til den helt store triumf, men måtte i sidste ende tage til takke med fjerdepladsen i det franske cykelløb La Course, der blev kørt tirsdag.

Efter et flot soloridt måtte hun til sidst overgive sig og se den forsvarende mester, hollænderen Annemiek van Vleuten, vinde løbet.

quote Og nu sidder jeg og kører med verdenseliten. Det er for sindssygt at ligge derude alene, bare mig og bjerget. Det er for vildt

Cecilie Uttrup Ludwig

Med godt 30 kilometer igen stak Ludwig af fra hovedfeltet på vej op mod Tour de France-bjerget Col de Romme og hentede hurtigt canadieren Leah Kirchmann, som lå i spidsen for løbet. 

Den 22-årige dansker kom først over bjergtoppen og øgede forspringet til de øvrige ryttere på nedkørslen, så hun en overgang havde et forspring på halvandet minut.

Men de stærke hollændere Anne van der Breggen og Annemiek van Vleuten - der lige er kåret som vinder af kvindernes Giro d'Italia - ville det anderledes og optog forfølgelsen.

Sammen med Cecilie Uttrup Ludwigs holdkammerat Ashleigh Moolman fra Sydafrika som passivt vedhæng optog de forfølgelsen og hentede danskeren knap to kilometer fra den sidste bjergtop, Col de La Combiere.

Flot fjerdeplads og en tur på podiet

I sidste ende blev løbet afgjort i et spurtopgør mellem de to hollændere, men Cecilie Uttrup Ludwig formåede at holde fast i sin fjerdeplads.

En placering, hun er meget stolt over og tilfreds med.

- For en måned siden kørte jeg så dårligt, men så fik jeg revet en visdomstand ud, og siden er det bare gået bedre dag for dag.

- Og nu sidder jeg og kører med verdenseliten. Det er for sindssygt at ligge derude alene, bare mig og bjerget. Det er for vildt, sagde hun fuldstændigt udmattet til TV 2 efter løbet, mens glædestårer væltede frem. 

Hør hele TV 2 Sports interview med Cecilie Uttrup Ludwig her

Selvom danskeren ikke sluttede i top-3, så kom hun på podiet alligevel.

Cecilie Uttrup Ludwig - der sluttede som nummer seks i Giroen - blev nemlig kåret som løbets mest angrebsivrige rytter, ligesom hun også vandt bjergkonkurrencen.

- Det er nok den bedste dag, jeg nogensinde har haft på cyklen, sagde hun efter præmieoverrækkelsen til TV 2.

La Course er et løb, der har været kørt siden 2014 i forbindelse med Tour de France.

Den første udgave bestod af 13 omgange på en rundstrækning på Champs-Élysées i Paris og foregik på sidstedagen af Tour de France.

Sidste år blev løbet afviklet over to dage, men i år valgte arrangørerne at køre det på en del af den første bjergetape, som Tour de France-rytterne skal ud på.

/ritzau/