Gravide Louise blev brutalt myrdet: Fire år efter er gerningsmanden stadig på fri fod

For fire år siden blev højgravide Louise Borglit brutalt knivdræbt i Herlev. Gerningsmanden er stadig på fri fod.

4. november 2016 gik 32-årige Louise Borglit en aftentur i Elverparken i Herlev. I maven lå hendes ufødte barn og med sig havde hun sin søsters hund. 

Gåturen blev det sidste Louise Borglit kom til at foretage sig i dette liv. Hun blev overfaldet og dræbt. 

Københavns Vestegns Politi indledte en massiv menneskejagt på gerningsmanden, der valgte at tage den gravide kvindes liv med en økse og kniv. 

Politiet fik også hjælp af Herlev-borgerne, andre politikredse, militæret og specialtrænede soldater. Men selvom henvendelserne strømmede ind, og stadig gør det, går morderen stadig rundt i blandt os. 

Politiet frigav i 2017 overvågningsbilleder af en mulig drabsmand. 

- Siden den aften har jeg sammen med min kollegaer ledt efter den mand, der dræbte kvinden i Elverparken, fortæller Nils Gjerlev, kriminalassistent i et Facebookopslag som Københavns Vestegns Politi har lagt op. 

Nils Gjerlev understreger også, at efterforskningen stadig er i gang og at der kommer stadig tip ind.

- Jeg har aldrig oplevet så mange henvendelser, som vi har fået i denne drabssag og der er god grund til at rose offentligheden. Men vi mangler fortsat den oplysning der gør, at vi kan gå ud og anholde gerningsmanden, siger Nils Gjerlev.

- Vi har modtaget tip om knap 100 konkrete personer, der kunne være gerningsmanden - og alle de personer er blevet efterforsket grundigt, siger Nils Gjerlev.

Efterlysning:

I sagen har Københavns Vestegns Politi også modtaget et stort antal knive, som borgere har haft mistanke om kunne være drabsvåbnet. Samtidig har der været omfattende gennemgang af teledata og der er blevet fortaget en lang række tekniske undersøgelser. Derudover har politiet forfulgt en række hypoteser – ikke mindst for kunne fastslå om drabsofret var tilfældigt eller efterstræbt.

quote Jeg må indrømme, at det går mig på at sagen ikke er opklaret endnu – for dette er en sag der bare skal opklares.

Nils Gjerlev, kriminalassistent, Københavns Vestegns Politi

I 2018 blev der igangsat et såkaldt peer review. Det vil sige, at særligt udvalgte efterforskere fra andre politikredse gennemgik hele sagen minutiøst med friske øjne.

Peer review’et gav anledning til en række yderligere efterforskningsskridt, men heller ikke det førte til et gennembrud.

TV 2 Lorry har tidligere talt med Louise Borglits søster, der ikke siden drabet har sat sin fod i Elverparken. 

- Jeg må indrømme, at det går mig på at sagen ikke er opklaret endnu – for dette er en sag der bare skal opklares, siger Nils Gjerlev.

Så derfor fortsætter Nils Gjerlev og hans kollegaer efterforskningen. Trods en massiv indsats, er det aldrig lykkes at finde den mand som et vidne så løbe fra parken kort efter drabet – og ham hører efterforskerne fortsat meget gerne om.