Købmænd hjælper coronaramte foreninger og sportsklubber

Mange foreninger og sportsklubber har været hårdt ramt på økonomien som følge af covid-19. Men nu får de en tiltrængt håndsrækning fra lokale købmænd.

25.000 kroner. 

Det er, hvad den lokale købmand i Frederiksværk har valgt at give to lokale foreninger. Som en del af et større uddelingsprojekt har købmænd over hele landet nemlig uddelt sponsorater til lokale sportsklubber og foreninger. 

Det skal blandt andet være med til at hjælpe dem igang igen efter coronakrisen, der har ramt foreningslivet hårdt. Det skyldes blandt andet manglende kontingenter fra udeblevne medlemmer, og sponsorer der har holdt igen med nye aftaler.

I Frederiksværk er valget altså faldet på de to lokale foreninger Frederiksværk Fodbold Klub og Melby-Liseleje IF. Og her vækker sponsoraterne stor glæde. 

quote Det betyder, at vi kan drive klubben rundt og starte op igen til august. Det er selvfølgelig ikke kun de 25.000 kroner, men det hjælper rigtig meget. Det betyder, at vi kan starte på en frisk. 

Mark "Glenn" Christensen, Ungdomsformand, Melby-Liseleje IF 

En frisk start

Pengene er en stor håndsrækning, hvis man spørger den ene af de to heldige modtagere. 

- Det er rigtig, rigtig dejligt. Det er penge, der falder et tørt sted, siger ungdomsformand i Melby-Liseleje IF Mark "Glenn" Christensen og fortsætter:

- Det betyder, at vi kan drive klubben rundt og starte op igen til august. Det er selvfølgelig ikke kun de 25.000 kroner, men det hjælper rigtig meget. Det betyder, at vi kan starte på en frisk. 

quote Det er en måde at give tilbage til lokalsamfundet. De her sportsklubber har været hårdt ramt under corona, hvor de blandt andet har mistet indtægtsmuligheder. Så dem vil vi gerne hjælpe med at blive skubbet igang igen.

Torben Lauridsen, Købmand, SPAR, Frederiksværk

Giver igen 

Den glade giver i Frederiksværk er SPAR-købmanden Torben Lauridsen. Og for ham er det vigtigt at støtte de lokale foreninger efter en hård tid. 

- Det er en måde at give tilbage til lokalsamfundet. De her sportsklubber har været hårdt ramt under corona, hvor de blandt andet har mistet indtægtsmuligheder. Så dem vil vi gerne hjælpe med at blive skubbet igang igen, siger Torben Lauridsen.

Sponsoraterne er finansieret via uddelinger fra købmandsfonden KFI. Det har givet frie købmænd fra blandt andet MENY, SPAR og min købmand mulighed for at tilbyde klubber og foreninger sponsorater på op til 40.000 kr.

- Købmanden spiller ligesom foreningslivet en helt central rolle i lokalsamfundet. Med uddelingspuljen har købmændene været med til at hjælpe klublivet i gang igen efter corona-krisen, skriver Marie Scott Poulsen, der er uddelingschef i KFI i en mail til TV 2 Lorry.