Hal lukkes omgående: Tag risikerer at styrte sammen

Halsnæs Kommune har besluttet omgående at lukke Hundested Hallen efter en ny risikovurdering viser, at taget er i fare for at styrte sammen.

Plejer du at gå til håndbold, indendørs fodbold, badminton eller gymnastik i Hundested Hallen, så skal du indstille dig på, at du ikke kan komme i hallen foreløbigt. 

Halsnæs Kommune har nemlig i dag - mandag den 14. september - valgt at lukke Hundested Hallen med det samme, fordi eksterne rådgivere, MOE Ingeniører, i forbindelse med en gennemgang af taget på Hundested Hallen, har vurderet, at der er risiko for sammenstyrtning.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse. 

quote Jeg vil ikke gå på kompromis med sikkerheden.

Steffen Jensen, borgmester, Halsnæs Kommune, (S)

Ifølge borgmester i Halsnæs Steffen Jensen (S) er det blevet opdaget, fordi kommunen er i gang med en ejendomsgennemgang af kommunens bygninger.

Det var i den forbindelse, at man fandt ud af, at der er en dobbeltkonstruktion på taget med solceller ovenpå.

Det er for tungt til bygningskonstruktionen, vurderer ingengiøerne.

- Vi har set skrækeksempler rundt omkring, hvor taget er styrtet sammen. For mig at se, var der kun et valg - at lukke prompte. Nu må vi finde ud af, hvad vi kan finde på af løsninger. Det arbejde er vi gået benhård i gang med, siger Steffen Jensen til TV 2 Lorry. 

Andre kommunale haller i spil

Lige nu og her kommer lukningen til at påvirke de daglige brugere som idrætsforeningerne og Hundested Skole, der bruger hallen til indendørsaktiviteter. 

quote Vi har set skrækeksempler rundt omkring, hvor taget er styrtet sammen.

Steffen Jensen, borgmester, Halsnæs Kommune, (S)

Kommunen er gået i gang med at kigge på løsninger, som indebærer nogle af kommunens andre haller, så man hurtigst muligt kan finde et sted foreningerne kan være. Alle berørte foreninger vil få besked. 

- Vi vil prøve at finde alternative halløsninger - eksempelvis Storebjerghallen. Det kommer til at påvirke foreningslivet, men jeg vil ikke gå på kompromis med sikkerheden, siger Steffen Jensen til TV 2 Lorry. 

Udendørsfaciliteter kan stadig bruges

De aktiviteter som foregår på arealerne rundt om hallen kan stadig benyttes, som de plejer, men toiletter og omklædningsrum er sat ud af spillet for en stund. 

Hvornår Hundested Hallen kan bruges igen er endnu uvist. Halsnæs Kommune melder ud, når de ved mere.