Camilla Plum i strid med forbud: Holdt netbutik åben

Camilla Plums virksomhed, økogården "Fuglebjerggaard", har fået en bøde på 10.000 kroner.

Opdatering den. 19. august:
Den 13. august har Fuglebjerggaard fået en glad smiley efter et nyt kontrolbesøg. Det betyder, at de kritiserede forhold, der medførte et forbud efter besøget den 13. juni, nu igen er bragt i orden. Sagen om ulovlig markedsføring under forbuddet er endnu ikke afsluttet.

TV-kok og kogebogsforfatter Camilla Plum er igen kommet i karambolage med Fødevarestyrelsen.

Trods forbud fortsatte hun nemlig med at markedsføre fødevarer gennem sin netbutik, lyder dommen i en kontrolrapport.

Camilla Plum fik forbud mod at producere og sælge fødevarer, efter Fødevarestyrelsen d. 13. juni var på uanmeldt besøg på hendes økogård og gjorde stribevis af fund, der efter styrelsens vurdering udgjorde en risiko for fødevaresikkerheden. Det gjaldt blandt andet mug og håndvaske med ingen eller kun koldt rindende vand.

Derefter tog styrelsen hårde metoder i brug og gav virksomheden Fuglebjerggaard et forbud mod at markedsføre fødevarer med øjeblikkelig virkning.

D. 30. juni var Fødevarestyrelsen dog igen forbi Camilla Plum og Fuglebjerggaard, fordi man på gårdens hjemmeside kunne konstatere, at der fortsat blev markedsført fødevarer.

Det har kostet hende en bøde på 10.000 kroner.

Camilla Plum 

Netbutik nu midlertidigt lukket

Camilla Plum oplyser over mail til TV 2 Lorry, at hun har tænkt sig at klage over bøden: 

"Jeg klager over bøden, for jeg har ikke markedsført produkter fra mit køkken, efter jeg fik forbud mod det. Forbuddet handler  om varer produceret i mit køkken. Ikke planter, bær og andre ting, som ikke kommer fra køkkenet", skriver hun.

Camilla Plum skriver: "Vi er i gang med at udbedre de ting myndighederne forlanger og er færdige om cirka 10 dage".

I kontrolrapporten fremgår det, at virksomheden 'ikke forstår overtrædelsen af forbud om markedsføring via netbutik, idet kunder bestiller fødevarer i netbutik som pakkes i Landshop på Nørrebro og leveres til Fuglebjerggaard hvorfra afsendelse til den endelige forbruger foregår.'

Forbuddet gælder dog hele virksomheden. Da netbutikken er tilknyttet Fuglebjerggaard, er det en overtrædelse af forbuddet, oplyser Fødevarestyrelsens fødevarechef, Jakob Munkhøj Nielsen, til TV 2 Lorry.

Det fremgår nu på Fuglebjerggaards hjemmeside, at netbutikken er midlertidigt lukket.

(Arkivfoto) Camilla Plum har drevet økologisk gård  i Helsinge siden 1997.
(Arkivfoto) Camilla Plum har drevet økologisk gård  i Helsinge siden 1997.
Foto: Bent K Rasmussen/Nf-Nf/Ritzau Scanpix

Ved det uanmeldte besøg d. 30. juni blev der konstateret en række problemer, der går igen fra sidste besøg, såsom mangel på rindende vand i en håndvask og forekomster af mug i vinduer i køkkenet.

Ifølge fødevarechefen var det forventeligt, da det er op til Camilla Plum selv at tage kontakt til Fødevarestyrelsen, når hun har rettet op på problemerne. De giver virksomheden tid til at rette op og vil herefter vurdere forholdene og se på, om forbuddet kan ophæves.

- Jeg har ikke kontaktet jer. Forholdene udbedres i næste uge, var virksomhedens bemærkning da også i kontrolrapporten.

I artiklen her forklarer Camilla Plum sig omkring fundene i forbindelse med sidste kontrolbesøg:

Fødevarechef: - Vi har en god dialog

På Fuglebjerggaards facebook-side reklameres der på nuværende tidspunkt for selvpluk af bær, og TV 2 Lorry har derfor spurgt Jakob Munkhøj Nielsen, om det også kan være et brud på forbuddet. Men det kan han 'ikke på stående fod vurdere'. Det er på kanten af den lovgivning, som Fødevarestyrelsen fører kontrol med, lyder det.

- I givet fald er det noget, vi skal konstatere faktisk sker, før vi kan vurdere det nærmere, lyder det.

Fra fødevarechefen lyder det overordnet:

- Jeg har indtryk af, at vi har en god dialog.


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Hvad undrer du dig over ?