Nu må offentligt ansatte møde på job igen – men hjemmekontoret har fungeret fint

Undersøgelser peger på udbredt tilfredshed med de tekniske løsninger, der har muliggjort arbejde hjemmefra. Men de offentligt ansatte er nu alligevel glade for at vende tilbage på jobbet.

14 dage efter det øvrige Danmark er det nu blevet Sjællands tur.

Mandag kunne medarbejderne i den offentlige sektor igen møde fysisk på arbejde.

De geografiske begrænsninger, der i første omgang betød, at offentlige ansatte på Sjælland skulle blive hjemme, er mandag ophævet.

Aftalen mellem regeringen og Folketingets partier om genåbning understreger dog, at de medarbejdere, som indtil nu har kunnet passe deres arbejde hjemmefra, som hovedregel skal blive ved med det.

På Frederiksberg Rådhus er der tydeligt mere liv på gangene mandag formiddag.

Omkring hver tredje medarbejder er mødt ind, mens resten har stadig arbejder hjemmefra.

Merete Røder fra Borgerservice på Frederiksberg Rådhus har set frem til at vende tilbage til arbejdspladsen.
Merete Røder fra Borgerservice på Frederiksberg Rådhus har set frem til at vende tilbage til arbejdspladsen.
Foto: TV 2 Lorry

Selv om det kan lyde behageligt og frit at arbejde hjemmefra, så giver flere udtryk for, at de savner den sociale omgang med kollegaerne efter tre måneders corona-nedlukning.

- Det går simpelthen op for én, at der er en grund til, at man har et arbejde, hvor man er sammen med andre mennesker. Har det været ensomt at arbejde hjemmefra? Ja, det vil jeg sige. For mig som godt kan lide at være omgivet af kollegaer og medarbejdere fra morgen til aften, ja, så synes jeg, det er lidt ensomt, siger Merete Røder, der er sekretariatsleder i Borgerservice på Frederiksberg Rådhus.

I Borgerservice på Frederiksberg Rådhus er bemandingen mandag oppe på samme niveau som før corona-krisen.

Men selv om det sociale medarbejderne imellem har haltet under coronakrisen, så har det tekniske bestået med topkarakter.

En undersøgelse som Kommunernes Landsforening har foretaget, viser tilfredshed med de tekniske løsninger, som medarbejderne får stillet til rådighed på hjemmearbejdspladserne.

Kilde: Kommunernes Landsforening
Kilde: Kommunernes Landsforening
Foto: TV 2 Lorry

Evalueringen af medarbejdertrivsel på hjemmearbejdspladser under coronakrisen er et arbejde, som i øjeblikket pågår, lyder det fra flere kommuner, TV 2 Lorry har talt med mandag.

 I Allerød kommune skal de netop i gang med en større undersøgelse af medarbejdernes trivsel.

- Jeg tror, vi er blevet klogere til at bruge andre digitale løsninger. Vi har fundet ud af, at der er en masse møder, som kan afvikles digitalt primært interne møder men også med borgerne, hvor man ikke nødvendigvis behøver at sidde face to face, siger borgmester i Allerød Karsten Längerich (V).

Og det med møder, længden på møder og antallet af møder er også noget borgmester Simon Aggesen (K) på Frederiksberg er opmærksom på.

- Det som flere giver udtryk for, er faktisk at det, at vi har arbejdet hjemme, det har gjort, at vi ikke har booket møder med hinanden i et så stort omfang, og der har været en større fleksibilitet, og det har faktisk skabt en mere effektiv tidsudnyttelse. Jeg tror egentlig, vi kan tage nogle erfaringer med derfra.