Nedlagt militærbase indrettes til karantænecenter for nære kontakter til corona-smittede

En del af den tidligere militærbase Jonstruplejren i Ballerup er blevet indrettet til karantænefacilitet til nære pårørende fra Region Sjælland uden isolations-muligheder.

Hvis du er smittet med corona-virus og skal gå i selvisolation, men ikke har muligheden for det, så er der nu godt nyt, hvis du bor i Region Sjælland.

Det står klart, efter en barak på Flyvevåbnets gamle militærbase Jonstruplejren i Ballerup nu er blevet indrettet til at fungere som karantænebolig for nære kontaktpersoner til smittede personer med covid-19.

Det betyder, at det vil være raske borgere, der skal bo i Jonstruplejren, hvis isolation i eget hjem fra den smittede ikke er en mulighed.

- Hvis man er positiv for covid, så bliver man isoleret via kommunen. Og de har forskellige bosteder og hoteller og så videre. Så det er udelukkende det, vi kalder nære kontakter, som vil være sat i karantæne der, siger Ole Mazur Hendriksen, der er præhospital lægelig chef hos Region Sjælland, til TV 2 Lorry.

Afhænger af nyt udbrud

Faciliterne er blevet oprettet af Region Sjælland på anmodning fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Derfor vil karantæneboligerne alene fungere som et sted, hvor Region Sjællands egne borgere frivilligt kan isolere sig.

- Det afhænger jo af, om der kommer et nyt udbrud et eller andet sted. Lige nu er det udelukkende en standby-funktion, hvor vi er helt klar med alle aftaler, siger Ole Hendriksen.

Det er Forsvaret, der har udlånt en hel bygning i Jonstruplejren, hvor der i første omgang vil være plads til 25 beboere, som kan gå i selvisolation.

Gammel base i fuld sving

Siden sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i starten af corona-krisen præsenterede en plan for en nationalt corona-hotline, har der været heftig aktivitet på den nedlagte militærbase.

Her fik politibetjente, hjemmeværnet, sundhedspersonale og frivillige arbejdsplads i call-center Øst, som senere blev et call-center for hele landet.

Da regeringen siden oprettede en såkaldt smitteopsporingsenhed, blev den også placeret i Jonstruplejren, og faciliteterne blev udvidet.

Fakta: