Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

Eremitageløbet fylder 50 år: Se de nostalgiske billeder

Søndag bliver Eremitageløbbet afholdt for 50. gang. Vi har været en tur i billedarkivet for at finde nogle af de bedste fotos gennem årene fra løbet.

06. okt 2018, kl. 14:43 af · ·

Første gang startskuddet lød til Eremitageløbet var den 28. september 1969 klokken 11 ved Fortunen i Dyrehaven.

Og det var samtidig startskuddet til verdens første motionsløb.

Så når de motionsivrige snører løbeskoene og søndag begiver sig ud på det knap 13,3 kilometer lange motionsløb gennem skoven, så fejrer løbet samtidig 50 års jubilæum.

I årenes løb har intet mindre end 656.507 løbere i alderen 4-96 år gennemført løbet, som siden 1969 altså har udviklet sig til en fast tradition og dermed også et stykke af den danske idræts- og kulturhistorie.

Tager hensyn til hjortebrunst

Det var lægen Peter Schnohr fra Københavns Idræts-Forening og tandlægen og OL-skiløberen Svend W. Carlsen fra Københavns Skiklub, der fik idéen til Eremitageløbet, efter at de begge havde deltaget i et 90 kilometer lange svenske skiløb.

De tog forslaget med til dagbladet BT, som sagde ja til idéen, og siden har Eremitageløbet haft sin faste plads om efteråret.

Til at starte med blev løbet afholdt i september, men siden 1983 har det været rykket en uge ind i oktober for at tage hensyn til kronhjortenes brunst i september og dådyrenes brunst fra midt i oktober.

Eremitageløbet er først og fremmest et motionsløb for hele familien. Men løbet har også i mange år tiltrukket danske eliteløbere. Den mandlige rekord har stået siden 1987, hvor Henrik Jørgensen løb distancen på 38.40 minutter. Hos kvinderne er rekordholderen Anna Emilie Møller, som i 2016 løb i tiden 43.45 minutter.

I premieren i 1969 var ruten på 12,1 kilometer og i perioden 1970-82 på 13,8 kilometer. Siden 1983 har den været på knap 13,3 kilometer.

Eremitageløbet arrangeres af Københavns Idræts-Forening, Københavns Skiklub og dagbladet BT.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version