Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

Erfaring fra corona-nedlukning gav klart resultat - nu får børn minimumsnormering

Da corona-krisen betød skærpede krav til daginstitutionerne, så kommunen i hvor høj grad børnenes trivsel og sundhed var i mindre grupper. Nu ansætter de flere pædagoger.

20. sep 2020, kl. 07:00 af · ·

I Gladsaxe Kommune kan politikerne nu lukke den store budgetbog, puste ud og se tilbage på budgetforhandlinger, der er endt med et budgetforlig, der har særligt fokus på børn, ældre og den grønne omstilling.

Det står klart, efter seks af byrådets otte partier onsdag aften blev enige om, hvordan pengene i kommunens pengekasse skal fordeles det næste år.

- Det er dejligt, at det endnu en gang er lykkedes os at samle et bredt flertal om noget så vigtigt som Gladsaxes økonomi. For mid har det været hjerteblod at gøre en ekstra indsats for børnene.

- Derfor glæder det mig, at vi både har fået minimumsnormering i børnehusene og fortsætter investeringerne i at udvikle og bygge nye og bæredygtige, svanemærkede børnehuse til vores børn. Samtidig holder vi også hånden under vores ældre og sårbare borgere og tager et kæmpe skridt hen imod et grønnere og mere bæredygtigt Gladsaxe, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse (S) i en pressemeddelelse.

Bag budgetforliget for 2021 står Socialdemokratiet, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Radikale Venstre, som tilsammen udgør 20 af Byrådets 25 medlemmer, mens Enhedslisten og Lokallisten Gladsaxe valgte at stå udenfor.

Erfaringer fra coronanedlukning banede vejen

Mens børnefamilierne havde armene i vejret, da daginstitutionerne genåbnede efter en måneds nedlukning, gav de nye retningslinjer samtidig hovedbrud i kommunerne, hvor man nu skulle til at finde ud af, hvordan genåbningen kunne ske på en forsvarlig måde.

Men i Gladsaxe viste hovedbruddet sig at være en gave for institutioner og børn.

Ifølge politikerne er erfaringerne med corona nemlig, at det "øger børns trivsel og sundhed at være sammen i mindre grupper", skriver kommunen.

Derfor bliver der ansat mere pædagogiske personale i kommunens institutioner allerede fra årsskiftet, således at Gladsaxe Kommune efterlever minimumsnormeringerne allerede i 2021.

Læs alle hovedtrækkene i budgetaftalen 2021 fra Gladsaxe Kommune i faktaboksen herunder.

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version