Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

Den kollektive trafik i København er verdens dyreste

Cykelbyen København er verdens dyreste storby, hvis man vil rejse med kollektiv trafik.

31. mar 2016, kl. 18:33 af · ·

Det er dyrt at benytte den kollektive trafik i København. Det er faktisk så dyrt, at Danmarks hovedstad er verdens dyreste storby, hvis man vil køre med bus, tog eller S-tog.

Det viser en ny undersøgelse fra det tyske analyseinstitut Statista, der har regnet på den gennemsnitlige pris for en enkeltbillet med bus, tog eller s-tog. 

I København løber gennemsnitsprisen op på over 30 kroner for en tur på cirka 10 kilometer. Det er to kroner mere end i Stockholm, fire kroner mere end i London og cirka fem kroner mere end i Oslo.  

Stockholm og London er - i den rækkefølge - de næst dyreste storbyer, hvis man vil rejse med kollektiv trafik, mens Oslo er verdens femte dyreste storby.     
 

At København er verdens dyreste by, når det gælder kollektiv trafik, kommer ikke bag på trafikforsker Harry Lahrmann fra Aalborg Universitet.

-Det er ikke overraskende, fordi omkostningsniveauet generelt er højt i Danmark. Den kollektive trafik er også bedre i København end i andre byer, og det koster penge at have en velfungerende kollektiv trafik, siger han til TV 2 Lorry. 

Han påpeger, at der kan være endnu en grund til, at København stikker af i den tyske analyse, hvor man har kigget på enkeltbilletter.

- Det er måske fordi, man i København i højere grad har lagt vægten på billige periodekort eller billige rabatkort end i de sammenlignelige storbyer, siger han.  

I Danmark bruger vi over otte milliarder kroner om året i offentlige tilskud til den kollektive trafik.

I januar 2016 skrev Politiken, at den offentlige transport med bus og tog i gennemsnit er steget med omkring 30 procentpoint mere end det generelle prisniveau.

 

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version