Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

Sagnlandet Lejre frygter at skulle dreje nøglen om

Konkurs truer i horisonten. Ifølge direktøren er der penge til tre måneders drift tilbage i kassen.

10. apr 2020, kl. 20:10 af · ·

Coronakrisen har ramt Sagnlandet Lejre ekstra hårdt, og de frygter at skulle dreje nøglen om, hvis de skal holde lukket hele højsæsonen.

Det historiske område i Lejre havde håbet på, at 2020 ville være deres bedste år nogensinde.

Blandt andet skulle en nybygget kongehal til 76 millioner kroner skulle trukket masser af mennesker mod Lejre.

Men Sagnlandet står nu, på lige fod med mange andre virksomheder, med problemer helt oppe til halsen, og selvom regeringen er kommet hjælpepakker, vil Sagnlandet ikke kunne overleve en hel sommer uden gæster.

- Jeg kan bare sige, at hvis vi ikke får kompenseret vores tabte indtægter nu eller får lov til at holde åben efter den 10. maj, så har vi penge til cirka tre måneders drift nu. Så taber vi et unikt stykke Danmarkshistorie. Så alvorligt er det, siger direktør for Sagnlandet Lejre, Lars Holten, til TV 2 Lorry.

Selvom byggeriet af den 600 kvadratmeter store kongehal stadig er i fuld gang, så er det langt fra sikkert, at den store åbning den 29. maj bliver en realitet.

Dronningen skulle indvie kongehal

Planen var, at selveste dronningen skulle komme og indvie hallen. Og i Lejre håber de stadig på, at indvielsen bliver til noget, men eftersom dronningen allerede har aflyst hele sit sommertogt, bliver en eventuel åbning af hallen formentligt uden dronningen og i værste tilfælde også helt uden gæster.

Sagnlandet Lejre består af hele 460.000 kvadratmeters areal, og de har ikke mulighed for at mindske deres udgifter ved bare at sende alle deres medarbejdere hjem.

- Det er sådan, at vi har et stort historisk dyrehold herude med vildsvin, vilde heste, urokser, får og geder, og de skal passes hele tiden og fodres hver dag. Vi skal også være klar til at åbne, og vi er ved at bygge kongehallen færdigt. Det vil sige, at vi har en masse produktion internt, vi ikke bare kan stoppe, siger Lars Holten.

Hvis Sagnlandet Lejre ikke får den hjælp de har brug for, er budskabet klart.

- Vi har ingen alternative indtægter. Det er mødet med gæsten, der er i centrum. Så hvis vi ikke får de indtægter, er det ligesom med alle andre virksomheder, så går vi konkurs, forklarer Lars Holten.

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version