Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

Nu begynder omdiskuteret byudvikling på affredede områder

By & Havn, som står for udviklingen, vil inddrage borgerne i processen.

02. apr 2019, kl. 18:41 af · ·

Ambitionen for både Vejlandskvarteret på Amager og Stejlepladsen i Sydhavnen er at skabe nye, bæredygtige bydele i København. Seline Nord ved Sjællandsbroen er tænkt som et rent erhvervsområde.

Det er By & Havn, som skal gøre ambitionen til virkelighed og de vil have borgerne med i processen:

- Vi ved, at der er nogle, som har mange synspunkter på de her arealer. Det har været en følsom proces og derfor vil vi gerne involvere nogle af de synspunkter, siger Anne Skovbro,  administrerende direktør i By & Havn.

- Det går jo ikke på at man ikke kan bygge for der skal bygges der, men det går på, at der kan være nogle særlige højder, man gerne vil tage hensyn til. Der kan være nogle hensyn til fiskere og andet. Det vil vi gerne have med ind oplæggene til arkitektkonkurrencerne, siger hun.

Derfor vil By & Havn invitere lokale beboere, foreninger og erhvervsdrivende til borgermøder om udviklingen af Vejlandskvarteret på Amager og Stejlepladsen i Sydhavnen.

By & Havn skal dog næppe forvente, at projektet kommer til at foregå helt uden knaster. Fredningsalliancen, en bevægelse mod byggeplanerne, agter i hvert fald at kæmpe videre mod byudviklingen på de tre grønne områder.

Se mere i indslaget herunder:

Staten har fjernet fredninger

De tre områder, som Borgerrepræsentationen i København har peget på, var alle fredede områder.

Derfor har hele igangsættelsen af udviklingsprocessen krævet, at staten gik ind og fjernede fredningen. Den lov trådte i kraft 1. april i år.

Udviklingsprocessen ventes at komme til at strække sig over de næste par år med de nævnte borgerinddragelser, miljøundersøgelser, arkitektkonkurrencer og endelig politisk vedtagelse af lokalplanerne for de enkelte områder og først herefter vil byggearbejdet kunne gå i gang. 

By & Havn forventer det bliver i tidligst i år 2022.

Tidligere besøgte TV 2 Lorry Fiskerhavnen i et søndagsmagasin, hvor man går i dybden med den lille enklave, før bulldozerne rykker ind.

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version