Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

Fredens Havn-beboere om rydningsplaner: "Det er ren skræmme-taktik"

Beboere i Fredens Havn tager regeringens og kommunens varsel om en snarlig rydning med ro. De tvivler på, at det rent faktisk kommer til at ske.

08. feb 2019, kl. 15:08 af · ·

Beboerne i Fredens Havn har fire uger til at rydde bådkolonien, inden Kystdirektoratet tropper op og fjerner hele molevitten.

Den besked har klyngebådenes indbyggere modtaget torsdag og fredag, efter Miljø- og Fødevareministeriet og Københavns Kommune i fællesskab har fundet penge til at finansiere en rydning af Fredens Havn.

Det er dog ikke alle beboerne, der har i sinde at gøre, som myndighederne har påduttet dem.

Liam og Alexander fra Sverige og Norge har boet i Fredens Havn i flere år. De tvivler på, at politikernes ord rent faktisk omsættes til handling.

- Jeg tror ikke helt, det kommer til at ske. De har sagt det samme i alle de år, jeg har boet her, siger norske Alexander.

- Det er en skræmme-taktik fra deres side. Vi gør jo ikke nogen fortræd. Vi lever jo bare vores liv - bygger lidt på vores både og har et godt liv. Jeg tror ikke, der sker noget, siger Liam.

Klyngebådene har siden 2006 lagt til i Erdkehlgraven mellem Christianshavn og Christiania. Oprydningen ventes at koste i omegnen af 25 millioner kroner.

Ledsaget af annonceringen om den forestående rydning af Fredens Havn har været vendinger fra minister og borgmester som opbrugt tålmodighed og voksende problem.

- Erdkehlgraven har i de seneste år været et voksende problem både socialt og miljømæssigt i form af skrald og møg. Derfor er jeg tilfreds med, at vi nu har fået banet vejen for en oprydning, udtalte overborgmester Frank Jensen fra Socialdemokratiet i forbindelse med annonceringen.

- Min tålmodighed er brugt op. Derfor har jeg bedt Kystdirektoratet om at varsle nye påbud til anlæggenes ejere om, at de skal fjernes nu. Varslingen om påbuddene er allerede meddelt. Man kan godt betragte det som et ultimatum. Enten fjerner de selv anlæggene, eller også gør myndighederne, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen fra Venstre.

Den slags ytringer giver de to beboere dog ikke meget for.

- Nogle mennesker ser os måske som parasitter på samfundet, fordi vi ikke lever inden for samfundet. Vi bidrager til samfundet på vores måde. Vi vil ikke være en del af det andet lort. Systemet kan rende os i røven, siger beboeren Liam.

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version