Flere skilsmissebørn aflyser konfirmationen
Flere skilsmissebørn vælger helt at droppe konfirmationen for at slippe for bøvl, ballade og konflikter.
Frygten for kold luft og sure blikke mellem mor og far på konfirmationsdagen, får flere skilsmissebørn til helt at droppe festen.
Det er noget psykolog og familieterapeut Ulla Dyrløv nikker genkendende til. Hun ved, hvilke frustrationer et barn med skilsmisseforældre sidder med, når konfirmationen er på trapperne.
- Jeg har en del børn, der fravælger konfirmationen simpelthen for at slippe for de konflikter, det indebærer, siger hun til Ritzau.
Hun vurderer, at det er omkring 15-20 procent af de skilsmissebørn, hun har samtaler med om konfirmation, der ender med at aflyse festen.
Konfirmationen bliver på mange måder en prøvelse, hvor forældrene skal arbejde tæt sammen om deres barns fest.
- Tit handler det om penge. Måske holder den ene forælder festen, mens den anden betaler til den. Det kan give store komplikationer om, hvem der reelt skal bestemme, siger Ulla Dyrløv.
Hos Børns Vilkår kender man også til problemet. Chef for Børnetelefonen, Bente Boserup, har selv talt med skilsmissebørn, der vil aflyse konfirmationsfesten.
- Børn vil gå rigtig langt for at undgå ballede, for de kan ikke holde til det. Det får dem til at tænke, at de slet ikke vil konfirmeres, siger hun.
Hun fortæller, at børn helt ned til 12 år går med bekymringer om den store dag.
Sognepræst Ane Bisgaard LaBranche fra Hyltebjerg Kirke i Vanløse har selv stået med børn, der ville bakke ud under konfirmationsforberedelserne.
Hun mener, at et af de centrale problemer er, at forældrene lægger for meget ansvar på børnenes skuldre.
- Forældrene kan i deres bedste mening have spurgt barnet om, hvem der skal med til festen. Det er for tung en opgave for barnet at bære. Her skal forældrene være de voksne og tage ansvaret, siger hun og fortsætter:
- Kirken skal netop være det sted, hvor man lægger våbnene og samles om en særlig begivenhed.
Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version