Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

Designer forvandler 500 stykker genbrugstøj til unik mode - du kan gøre det samme

Røde Kors og den danske designer Søren Le Schmidt sætter fokus på genbrugsmode med ny bog og pop-up butik. Få her fem gode råd til, hvordan du forvandler tøj, der ellers skulle kasseres.

08. okt 2020, kl. 17:57 af · ·

Bæredygtighed er i den grad på dagsordenen. Og i det store klimaregnskab er det ingen hemmelighed, at tøj er en stor synder.

Derfor udkommer Røde Kors og den danske designer Søren le Schmidt - der står bag tøjmærket Soeren le Schmidt - nu med en ny bog kaldet 'Genbrugsmode'.

Den skal give inspiration til, hvordan man selv kan 'upcycle' - altså hvordan man opgraderer sit brugte tøj.

I den forbindelse åbner Røde Kors også en pop up-butik i Indre By i København, hvor alt tøjet fra bogen kan købes.

- Vi håber på at skabe endnu mere opmærksomhed på værdien af at bruge tingene flere gange. Genbrug er ikke bare et spørgsmål om at bruge en skjorte igen - men en mulighed for at få en helt unik skjorte, der er meget anderledes end den oprindelige, siger generalsekretær for Røde Kors, Anders Ladekarl.

Det eneste, man skal bruge, er en symaskine og lidt gåpåmod - og så kan man lave fantastiske kreationer af sit gamle tøj.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Brug genbrug for miljøet og hjælpearbejde

Røde Kors' forhåbning er, at endnu flere vil blive inspireret til at købe og se mulighederne i genbrugstøj:

- Genbrug er en væsentlig kilde til at finansiere hjælpearbejdet, som Røde Kors har herhjemme og ude i verden. Sidste år tjente vi næsten 75 millioner kroner på at sælge genbrugstøj, siger generalsekretær for Røde Kors, Anders Ladekarl.

- Men vi vil gerne have danskerne til at bruge endnu mere genbrugstøj - både for miljøet og vores hjælpearbejdes skyld. Derfor er vi gået sammen med Soeren le Schmidt for at vise, at genbrugstøj ikke bare er genbrugstøj, men man kan sammensætte og udvikle tøjet til noget helt unikt, siger han.

I pop-up butikken sælges omkring 500 unikke stykker tøj, der er redesignet af Soeren Le Schmidt. Alt tøjet er skabt af tøj fundet i Røde Kors-butikkerne.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Pop up-butikken ligger på Vognmagergade 9, 1120 København K og åbner fra i morgen den 9. oktober og frem til den 22. oktober.

Kunne du godt tænke dig at lære, hvordan du giver dit tøj nyt liv? Herunder kan du få fem gode tips og tricks af Soeren le Schmidt til, hvordan du fornyer din garderobe på bæredygtig vis.

 

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version