Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

Se billederne fra Hubertusjagten: Kun en enkelt rytter faldt i vandet

Den årlige Hubertusjagt fandt sted i dag i Dyrehaven - og den royale familie var på plads.

04. nov 2018, kl. 17:59 af · ·

Vanen tro var den royale familie til stede som tilskuere til den traditionsrige Hubertusjagt, der i dag blev afholdt i Dyrehaven i Klampenborg.

Kronprinseparret og tre af deres børn var nemlig mødt frem sammen med godt 30.000 andre tilskuere for at overvære de cirka 100 rødklædte ryttere ride og springe om kap på deres heste og ponyer.

Den 11 kilometer lange jagt løber igennem Dyrehaven, og deltagerne skal forbi 32 forhindringer undervejs. 

Men til forskel fra Hubertusjagten i 2017 var sikkerheden øget på grund af et uheld, der skete sidste år.

Med blandt andre kongehuset som øjenvidner blev en mand, som var en official, under opløbet til Eremitageslottet redet ned af en hest. Manden slap heldigt med en hjernerystelse, men arrangørerne bag Hubertusjagten valgte alligevel at højne sikkerheden i år.

Det er blandt andet sket ved at give en ny mand ansvaret for sikkerheden, og som noget nyt havde vagterne ved afspærringerne også fået instrukser på skrift, hvor de før har fået instrukserne mundtligt. Og så fik de også udleveret en fløjte hver, så de i år kunne advare tilskuerne, når rytterne kom farende.

Blandt de mange deltagere på hesteryg var det kun en enkelt rytter, der rytter faldt af hesten i den berygtede Magasindam.

Vinderen blev Lotte Holm, der red på hesten ’Quite A Heartbreaker’ fra Engerupgaard. Hun fik overrakt præmien af kronprinsesse Mary.

Andenpladsen gik til Ninin Gufler på Engerupgaards Queentina, mens tredjepladsen gik til James Iuel-Brockdorff på hesten Cupido.

 

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version