Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

Naturen Nu: Derfor skal du lære at elske mos

Mos er muligvis forhadt af mange haveejere, men vildtvoksende mos giver ekstra kolorit i naturen – ikke mindst her om vinteren.

19. jan 2017, kl. 14:43 af · ·

Mos i græsplænen, mos på taget, mos ind over fliserne. En hel del husejere har nok svært ved at se det fantastiske ved mos.

Men naturformidler Philip Hahn-Petersen fra Lorry+’ naturguide ”Naturen Nu” har i denne uge taget botaniker og mos-entusiast Nikolaj Corell med på Amager Fælled for at forstå den forunderlige verden af mos.

Ifølge Nikolaj Corell findes der i Danmark mere end 500 forskellige arter af mos, og man kan få store naturoplevelser ved at tage en lup med ud for at se nærmere på de forskellige arter.

Særligt i de sumpede områder af Amager Fælled er der masser af mos at gå på opdagelse i.

- På den her tid af året har mosserne deres storhedstid. Det er nu, at der ikke er blade på træerne, og der er ikke meget græs i græsplænen. Så det er nu at mosserne skal vokse. Det er nu, at der er lys nede ved dem, siger Nikolai Corell.

”Naturen Nu” er et samarbejde mellem Verdens Skove og Lorry+, og har til formål at få flere af hovedstadsområdets borgere til at bruge naturen. Ca. en gang om ugen optager naturformidler Philip Hahn-Petersen ved hjælp af sin smartphone en videodagbog fra et sted, hvor der er naturperler at finde netop nu.

Se ”Naturen Nu” her 

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version