Nyheder

Play

Oplev

Tip os

Spørg Os

Hvad er god takt og tone med din Soundboks? Her er opfinderens egne retningslinjer

10. jul 2020, kl. 09:02 af · ·

Dundrende musik til langt ud på natten, slagsmål, hurtigkørende biler og dyngevis af skrald. 

Det lyder muligvis som scener fra Indre By i København fredag eller lørdag nat, men det er også beskrivelsen af virkeligheden ved flere københavnske parker og havnebade. 

Situationen er så slem i år, at TV 2 Lorry i de seneste dage er blevet kontaktet af flere borgere, der har oplevet generende støj. 

Og både ved Islands Brygge og i Nordhavnsområdet har politiet flere gange denne sommer grebet ind og lukket områderne, fordi der var for mange samlet.

Det festglade folk har fået overborgmester Frank Jensen (Soc.dem.) til at skælde ud, og nu indsætter Københavns Kommune sågar vagter ved en række områder i byen

En særlig kilde til ubehag for beboere i byen er den høje musik fra højtalere, som flere transporterer med sig på ladcykler og i hånden til og fra udendørsarealer. 

Og det har nu også fået adminstrerende direktør og idemand bag den populære Soundboks (et mobilt lydanlæg med et lydtryk på helt op til 126 dB, red.), Jesper Theil, til at blande sig i debatten. 

- Vi er kede af at se, når vores produkt ikke kun skaber glæde, men også skaber splittelse. Den (Soundboks, red.) er ikke lavet til at skrue op på 11 på Islands Brygge, men til at holde nogle fantastiske fester på festivaler og andre steder, hvor det ikke forstyrrer, siger han til TV 2 Lorry, siger han til TV 2 Lorry. 

Tidligere på ugen undskyldte han for den generende musik, og nu har han også udarbejdet en guide, der med hans egne ord skal sikre en hensynsfuld fest.

Find guiden i videoen i toppen af artikler - eller læs med herunder.

 

Dette er en forenklet version af artiklen: Se den originale version